Заготівля сільськогосподарської продукції має здійснюватись законно

Дата: 08.07.2021 15:37
Кількість переглядів: 328

Заготівля та реалізація сільськогосподарської продукції є типовим для Сокирянщини явищем. Однак, як зауважують фахівці відділу муніципальної інспекції та податкової служби, часто громадяни, які займаються цією діяльністю, не мають відповідних документів. Така ситуація призводить до того, що до місцевого бюджету не сплачуються податки, які надалі могли б бути спрямовані на покращення благоустрою населених пунктів, зокрема тих, де власне здійснюється заготівля.

З метою врегулювання даного питання та приведення вказаної діяльності до норм чинного законодавства, профільними відділами міської ради розроблено Положення про організацію та проведення виїзної (виносної) торгівлі, надання послуг у сфері відпочинку та розваг, ярмаркових заходів на території комунальної власності Сокирянської територіальної громади. Документом визначено порядок організації, впорядкування та проведення заготівлі сільськогосподарської продукції, який передбачає, що суб’єкти господарювання різних форм власності (фізичні та юридичні особи), мають право здійснювати заготівлю продукції тільки на підставі отриманого погодження. Без наявності вказаного дозволу здійснення зазначеної діяльності на території громади забороняється. Не допустимо також передавати погодження на заготівлю іншій особі.

Порядком отримання дозволу або погодження на здійснення заготівлі сільськогосподарської продукції визначено, що особа, яка має бажання займатись вказаною діяльністю, має звернутись до старостинського округу або Центру надання адміністративних послуг міської ради із заявою встановленого зразка та копією паспорта й ідентифікаційного коду громадянина України. Відповідно до наданої заяви адміністратор ЦНАП або уповноважена особа старостинського округу, керуючись зазначеним вище положенням та методикою, розраховує суму пайової участі громадянина та надає до підпису заявнику договір «щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою» із вказаними реквізитами для сплати розрахованої суми. Договір підписується на термін зазначений в заяві, але не більше ніж до 15 січня року, наступного з дати вказаної у зверненні. Відповідно, сума пайової участі розраховується за період здійснення діяльності, вказаний у договорі. Підписаний договір та квитанція про сплату розрахованої суми пайової участі є підставою для здійснення заготівлі сільськогосподарської продукції на території, що є комунальною власністю Сокирянської міської територіальної громади.

З метою забезпечення правового регулювання процесу заготівлі сільськогосподарської продукції на території Сокирянської громади, фахівцями міської ради спільно з податковою службою визначено комплекс заходів щодо ефективного контролю за сплатою податків заготівельниками. Так, створено мобільні групи із представників різних служб, які здійснюватимуть моніторинг процесу заготівлі – від збору до зберігання, переробки та експорту продукції, а також проводитимуть роз’яснювальну роботу  щодо легалізації найманої праці, сплати податків, державної реєстрації осіб, які працюють у сфері заготівлі сільгосппродукції.

Успішний та перспективний розвиток громади – спільна справа всіх її мешканців. Тож, від свідомого ставлення кожного з нас до сплати податків та зборів залежить яким буде наше сьогодення та майбутнє.

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь