Відбулась дев'ята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання

Дата: 12.07.2021 11:33
Кількість переглядів: 234

Сьогодні, 12 липня, відбулась дев'ята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання. Провів засідання міський голова Василь Козак. Участь у роботі сесії взяли голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Оксана Бабій та Іван Гангал, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, старости населених пунктів громади, керівники підприємств, установ та організацій, представники засобів масової інформації.

На порядку денному депутати розглянули питання про дострокове припинення повноважень депутата Сокирянської міської ради восьмого скликання - за його письмовим зверненням. Заслухали народні обранці також питання щодо перейменування вулиць в місті Сокиряни. З ініціативою щодо перейменування вулиць Єврейської, Вчительської, Лідії Любинецької, Гетьмана Сагайдачного та Княгині Ольги на вулиці Хайрутдінова, Боброва, Примака, Васильєва та Гастелло, назви яких були змінені згідно з рішенням Сокирянської міської ради попереднього скликання до Сокирянської міської ради звернулась організація ветеранів Сокирянської територіальної громади. Як зауважує голова громадської організації Ніна Бурдинюк, люди, прізвищами яких були названі вулиці в місті Сокиряни, брали безпосередню участь у визволенні Сокирянського району від фашистів. Четверо з них поховані в Братській могилі на території Меморіального комплексу міста.

З метою вивчення даного питання було проведено процедуру громадського обговорення, а також громадські слухання. Протокол, сформований ініціаторами розгляду питання та проведення громадських слухань, був винесений на розгляд виконавчого комітету Сокирянської міської ради, а також сесії. За результатами розгляду даного питання депутати ухвалили рішення повернути назви вулиць Хайрутдінова, Боброва, Примака, Васильєва та Гастелло, назви яких були змінені згідно з рішенням Сокирянської міської ради VII скликання від 18.02.2016 №64/03 «Про перейменування вулиць, провулків м.Сокиряни, с.Коболчин, найменування центральної площі».

Окрім того, депутати міської ради розглянули питання про встановлення ставок та пільг із сплати місцевих податків і зборів на території Сокирянської міської територіальної громади; співробітництво територіальних громад; прийняття об'єктів у комунальну власність, а також низку земельних питань. Заслухали народні обранці стан виконання бюджету Сокирянської територіальної громади за І півріччя 2021 року, а також внесли зміни до міського бюджету на 2021 рік.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь