Сокирянам – 355!

Дата: 12.07.2021 14:34
Кількість переглядів: 285

«Сокиряни в каштановому цвіті» відсвяткували 355-ту річницю з дня першої писемної згадки про місто. В цей день на жителів та гостей чекала насичена програма культурно-розважальних заходів на різні смаки та вподобання.

Урочисто зі святом всіх містян вітали Сокирянський міський голова Василь Козак, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, заступники голови Дністровської районної державної адміністрації Лариса Селезньова, Роман Малиш та Віталій Попов.

«Саме нашому поколінню випала можливість вийти за «межі можливого», ми маємо все для того, аби втілити в життя будь-який задум чи ідею, і саме наш обов’язок зберегти і примножити те, що ми маємо» - зазначив у вітальному слові міський голова Василь Козак та побажав жителям та гостям міста Сокиряни злагоди, добробуту і процвітання, здоров’я та сімейного затишку кожній родині.

Привітав рідне місто з днем народження і голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко та побажав присутнім любові і небайдужості до своєї малої батьківщини, адже тільки спільними зусиллями можна досягти більшого.

«Зичу всім Божого благословення, щастя та благополуччя. Нехай Святі покровителі міста Сокиряни - Петро і Павло дадуть вам світлу надію та захист від будь-якого лиха» - звернувся голова Дністровської районної ради Олександр Янчак.

Приєдналась до вітань і заступник голови Дністровської районної державної адміністрації Лариса Селезньова.

В рамках урочистих святкувань відбулось нагородження грамотами міської, обласної, районної рад та районної державної адміністрації мешканців міста Сокиряни у різних номінаціях. А також, вручено свідоцтва про право власності на нерухоме майно молодим фахівцям-медикам Сокирянської лікарні та нагороджено пам’ятними подарунками найменшого та найстаршого жителя міста.

А далі на містян чекав святковий концерт. Це і музично – хореографічні дарунки від вихованців закладів дошкільної освіти «Барвінок» та «Веселка», і виступи Анастасії Корчинської та музиканта-віртуоза Дениса Шеремети, і танці вихованців студії сучасного танцю «INSIGHT Dance Studio», і пісні Валерія Кукілюка, Олесі Янчак, а також дуету у складі Тетяни Андронік та Дмитра Шкваруна.

Привернув увагу і музей просто неба «Історія міста в документах та фотографіях», а також бажаючі залишали свої побажання для рідного міста в символічному альбомі «Рідне місто приймає вітання» та пригоститись короваєм. А подарунком місту став знак «Я ЛЮБЛЮ СОКИРЯНИ».

Тож хай щедра Сокирянська земля завжди буде під покровом своїх охоронців – Святих апостолів Петра і Павла, а її жителі й надалі сумлінно працюватимуть на благо рідної Сокирянщини!

Для довідки: Місцеві історики та краєзнавці знайшли документи, які свідчать, що найдавніша згадка про місто датується не 1666 роком, а 1604. Даний факт встановлюватиметься відповідним чином.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь