В Сокирянській міській раді розглянуто питання придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 13.07.2021 09:39
Кількість переглядів: 1075

Під керівництвом Сокирянського міського голови Василя Козака, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко та керуючої справами виконавчого  комітету Ауріки Мойсеєнко, провела своє засідання комісія з питань формування пропозицій щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для впровадження заходів щодо придбання та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

В ході роботи розглянуто питання визначення орієнтовної попередньої потреби в коштах за напрямами, передбаченими Порядком та умовами надання у 2021 році субвенції з державного бюджету на вищевказані цілі та обговорено пропозиції Сокирянської міської ради з урахуванням граничної вартості житла.

Комісія затвердила загальний список з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Сокирянської громади та перебувають на квартирному обліку.

Як поінформувала присутніх начальник служби у справах дітей Інна Мельник, на Сокирянщині осіб віком від 16 до 23 років на квартирному обліку перебуває   13, від 23 до 35 – 6.

Затверджений рішенням виконкому  протокол засідання комісії буде направлено до обласної комісії з відповідних питань для визначення черговості й можливості отримання житла або грошової компенсації на його придбання відповідною категорією громадян.

Нагадаємо,  що у грудні 2019 року було придбано будинок для жителя села Гвіздівці - Олега Видиша, як дитини, позбавленої батьківського піклування. Тоді із районного бюджету було направлено 340 тисяч гривень. Господарство підібрали у місті Сокиряни. Така подія на Сокирянщині відбулась вперше.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь