Обговорено виконання міського бюджету Сокирянської громади за І півріччя 2021 року

Дата: 13.07.2021 14:52
Кількість переглядів: 293

Про виконання міського бюджету Сокирянської територіальної громади за І півріччя 2021 року йшлося в ході дев’ятої сесії міської ради восьмого скликання.

Як поінформувала начальник фінансового управління Наталя Настасій, за січень-червень поточного року  до місцевого бюджету надійшло 143 млн. 485 тис. 300 грн., з них власні доходи склали 55 млн. 060 тис. 800 грн., трансферти з державного бюджету України – 88 млн. 424 тис. 500 грн. У відсотковому співвідношенні власні бюджетні ресурси громади становлять лише 38, 4 % від усіх надходжень.

Традиційно в доходах місцевого бюджету найбільшу питому вагу займає податок на доходи фізичних осіб – 37 млн. 217 тис. 900 грн. «Наповнення місцевого бюджету, в основному, здійснюється за рахунок сплати податків на доходи фізичних осіб працівниками бюджетної сфери громади, тому вкрай важливо зрозуміти – для того, аби розбудувати та розвинути Сокирянщину,  кожному її жителю необхідно сумлінно та відповідно до вимог чинного законодавства сплачувати податки» - зауважив міський голова Василь Козак.

Також стабільно поповнюють бюджет громади надходження єдиного податку. Його сплачують суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Станом на 01 липня 2021 року ці надходження склали 6 млн. 016 тис. 700 грн. Зазначимо, що сюди входить і єдиний податок від сільгосптоваровиробників краю, загальна сума якого становить 868 тис. 200 грн.

Важливим джерелом наповнення місцевої скарбниці Сокирянської громади залишається податок на землю, нерухоме майно та акцизний податок, надходження від яких за І півріччя склали 5, 1 та 2 млн. відповідно.

Зауважимо, що у порівнянні з 2020 роком відбулось зменшення надходжень  акцизного податку від реалізації підакцизних товарів через роздрібну торгівлю (алкогольні та тютюнові вироби) та надходжень від орендної плати за землю та майно.

Видатки ж бюджету Сокирянської територіальної громади за січень-червень цього року склали 146 млн. 154 тис. гривень. З них найбільше спрямовано на фінансування закладів освіти, органів управління, соціального захисту, охорони здоров’я, культури та утримання і розвиток житлово-комунального господарства.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь