До уваги юридичних осіб Сокирянщини! Затверджено положення про форму та зміст структури власності

Дата: 15.07.2021 12:57
Кількість переглядів: 429

З 11 липня 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 19.03.2021  № 163, яким затверджено Положення про форму та зміст структури власності. Даний наказ зобов'язує юридичних осіб з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника в обов'язковому порядку надавати відповідну інформацію державному реєстратору.

Відповідно до п. 9 ч.2 ст. 9 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» в ЄДР містяться відомості кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника її засновника, якщо засновник - юридична особа.

Всі юридичні особи, щодо яких в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань мають міститися відомості про кінцевих бенефіціарних власників (далі - КБВ) протягом трьох місяців мають подати державному реєстратору документи для оновлення в ЄДР відомостей про КБВ. Таким чином, у період з 11 липня 2021 року до 10 жовтня 2021 року (включно) необхідно здійснити оновлення в ЄДР відомостей про кінцевих бенефіціарних власників, а отже потрібно подати державному реєстратору:

•заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) - форма 2 або заяву щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування - форма 4;

•структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;

•витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа - нерезидент;

•нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

Оновлення в ЄДР відомостей про кінцевих бенефіціарних власників можливо як під час проведення окремої реєстраційної дії відповідно до ч. 4 ст. 17 Закону про реєстрацію, так і при вчиненні інших реєстраційних дій, при здійсненні яких передбачено подання документів для встановлення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників. Наприклад, якщо у юридичної особи є потреба внести зміни до відомостей про свій відокремлений підрозділ чи перейти на діяльність на підставі модельного статуту, у формі заяви щодо державної реєстрації юридичної особи заявник у блоці "Стан відомостей про кінцевого бенефіціарного власника" може обрати поле "потребують оновлення" та заповнити відповідні сторінки заяви з оновленими даними про такого КБВ.

Важливо, що адміністративний збір не буде справлятися у разі подання державному реєстратору інформації про кінцевих бенефіціарних власників в обсязі, визначеному Законом про реєстрацію, протягом трьох місяців з дня набрання чинності Наказом про структуру власності, тобто до 10 жовтня 2021 року (включно).

Разом з тим, у разі одночасного внесення інших змін до відомостей ЄДР про юридичну особу чи починаючи з 11.10.2021, адміністративний збір буде справлятися у розмірі, встановленому ст. 36 Закону про реєстрацію.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь