Депутати проголосували за встановлення ставок та пільг зі сплати місцевих податків і зборів на території Сокирянської громади

Дата: 19.07.2021 09:58
Кількість переглядів: 299

Однією із головних засад успішного розвитку громади є достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти місцевого бюджету. Саме для забезпечення створення належного життєвого середовища для населення Сокирянщини необхідні регулярні наповнення місцевої скарбниці. А одним із важливих джерел доходів бюджету громади є місцеві податки та збори.

Тож в ході дев’ятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання депутати підтримали встановлення ставок та пільг зі сплати місцевих податків і зборів на території Сокирянської громади.

Зокрема, на Сокирянщині, відповідно до чинного законодавства, встановлено ставки та пільги земельного податку; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності і віднесені до першої та другої групи платників єдиного податку; збору за місця паркування транспортних засобів та туристичного збору.

Рішенням дев’ятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання визначаються платники податків, об’єкти оподаткування, база оподаткування, ставки податку, порядок його обчислення та сплати, строки сплати, податкові пільги та податковий період.

Таким чином, ставка для платників єдиного податку І групи починаючи з 2022 року становитиме  10 % розміру прожиткового мінімуму, для ІІ – 20 % розміру мінімальної заробітної плати.

Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб встановлено у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, залежно від місця розташування та типів таких об’єктів.

Залежить від виду земельної ділянки  і розмір земельного податку. Базою оподаткування земельним податком, відповідно до пункту 271.1 статті 271 Податкового кодексу України, є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації та площа земельних ділянок нормативну грошову оцінку яких не проведено.

Розмір туристичного збору становитиме: для внутрішнього туризму – до 0,5 %, для іноземців – до 5%.

Збір за місця паркування транспортних засобів, починаючи з 2022 року, буде застосовано у розмірі 0,03 % від мінімальної заробітної плати.

Більш детально із рішенням можна ознайомитись  у розділі «Податки і збори» бічного меню, або ж, перейшовши за посиланням: https://sokyryanska-gromada.gov.ua/podatki-i-zbori-12-12-47-05-07-2019/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь