Депутати обласної ради закликають підвищити якість духовно-морального виховання дітей та молоді

Дата: 22.07.2021 15:55
Кількість переглядів: 340

 

Духовний розвиток молодого покоління є одним з найбільш необхідних чинників у розбудові суверенної держави. А виховання загальнолюдських цінностей – це питання розвитку громадянського суспільства.

Щодо підвищення якості духовно-морального виховання дітей та молоді, викладання курсів духовно-морального спрямування в закладах освіти області звернулись депутати Чернівецької обласної ради VІІІ скликання. Адже, як йдеться у зверненні, недооцінка важливості та актуальності проблеми духовно-морального, ціннісно-орієнтованого виховання молодого покоління, відсутність системного підходу на рівні держави щодо утвердження сімейних цінностей, підтримки інституцій сім’ї призводить до вкрай негативних явищ. Це і значна кількість розлучень, і виховання дітей у неповних сім’ях, і зростання кількості самогубств, а також явищ  наркоманії та алкоголізму. 

На території Сокирянської громади предмети, факультативи, спецкурси духовно-морального спрямування викладають у 10-ти закладах освіти. Варіативна складова навчальних планів решти закладів освіти Сокирянщини також передбачає вибір учнями, за згодою батьків, предметів духовно-морального спрямування, однак, за відсутністю кількості годин, або ж за вибором предметів інших спрямувань, у 11-ти школах громади вищевказані заняття не проводяться.

Підвищити якість духовно-морального виховання дітей та молоді депутати обласної ради пропонують шляхом викладання у закладах освіти області курсу «Основи християнської етики», схваленого Міністерством освіти і науки України, за підручниками буковинки М.Влад. До того ж, як йдеться у зверненні, курс духовно-морального спрямування не є вченням віри та не передбачає залучення дітей до релігійних обрядів. Навпаки, він є позаконфесійним з чітким етичним спрямуванням та передбачає виховання в учнів поваги, свободи совісті, релігійних і світоглядних переконань інших людей, здатності до співжиття в полікультурному та поліконфесійному українському суспільстві.

Тож Чернівецька обласна рада звернулась до голів територіальних громад області, керівників закладів, освітян, батьків та всіх зацікавлених громадських інституцій з проханням об’єднати зусилля у справі актуалізації просвітницької роботи з висвітлення суті та важливості предметів морально-духовного спрямування, а також системного забезпечення викладання цих курсів у 2021/2022 та наступних роках у закладах освіти області.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь