Для представників сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах проведено семінар-навчання

Дата: 23.07.2021 15:58
Кількість переглядів: 1061

«Сім’я – основна ланка виховання особистості дитини» - під такою назвою сьогодні, 23 липня, в залі засідань Сокирянської міської ради відбувся семінар-навчання для представників сімей, які проживають на території Сокирянщини та перебувають на обліку в службі у справах дітей, у відділенні – центрі соціальних служб як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах.

До участі у заході долучились заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, старости населених пунктів громади і, відповідно, представники служби у справах дітей міської ради, відділення – центр соціальних служб Територіального центру соціального обслуговування, ювенальної превенції сектору превенції Дністровського районного відділу поліції та відділу соціального захисту населення міської ради.

Про координацію дій суб’єктів соціальної роботи щодо соціального захисту дітей із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах говорила начальник служби у справах дітей Сокирянської міської ради Інна Мельник. Як зазначила Інна Борисівна, першочергове завдання соціальних партнерів полягає в тому, щоб виявити юних жителів громади, сім’ї яких, в силу різних ситуацій, опинилися в складних життєвих обставинах та запобігти негативним проявам у сімейному середовищі.

Поінформувала Інна Мельник і про підстави взяття дитини на облік відповідною службою. Зокрема, як повідомила Інна Борисівна, серед перших – це ухилення від виконання батьківських обов’язків. Наразі на території Сокирянської громади за такої підстави взято на облік 53 дитини. Через жорстоке поводження - 4 дітей знаходяться під пильним наглядом служби.

Представникам категорії вищевказаних сімей роз’яснено і про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків та її види. До того ж, як повідомив інспектор ювенальної превенції сектору превенції Дністровського районного відділу поліції Юрій Мельник, наразі на обліку у вказаної служби перебуває троє дітей за скоєння кримінальних і адміністративних правопорушень.

Про соціальну роботу з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах поінформувала фахівець соціальної роботи відділення – центр соціальних служб Територіального центру соціального обслуговування Альона Чорна, звернувши особливу увагу на налагодження тісної співпраці зі старостами населених пунктів громади.

Начальник відділу з питань соціального захисту населення міської ради Тетяна Черній надала роз’яснення щодо державної соціальної допомоги таким сім’ям з дітьми.

Учасники семінару змогли поставити фахівцям запитання та отримати вичерпні відповіді.

«Ми всі живемо в різних умовах, однак необхідно докласти трохи зусиль та відповідальніше поставитися до покладених на батьків обов’язків і ситуацію вдасться виправити та зробити майбутнє своїх дітей кращим» - зауважив перший заступник міського голови Іван Гангал. Своєю чергою заступник міського голови Оксана Бабій закликала присутніх любити своїх дітей та працювати над тим, аби їм жилось краще, забезпечити малечі хоча б елементарні умови для проживання.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь