Вже понад рік минуло з того часу, як підступне інфекційне захворювання Covid-19 почало розповсюджуватись територією Сокирянщини

Дата: 23.07.2021 17:25
Кількість переглядів: 443

 20 березня 2020 року до Сокирянської лікарні госпіталізували першого хворого з підозрою на коронавірус.

З того часу у комунальному некомерційному підприємстві «Сокирянська лікарня» багато чого змінилося. Зокрема, покращилось матеріально-технічне забезпечення медзакладу, яке оновилось новим сучасним обладнанням, вкрай необхідним для надання допомоги хворим з діагнозом «коронавірус». Окрім того, замість систематичної доставки кисневих балонів, без яких важкі хворі не можуть прожити хвилини, встановлено нову кисневу станцію зі зміненим ощадним режимом, управління якою здійснюється дистанційно. Станція стаціонарно щоденно виробляє кисень для потреб хворих. Систематизованою та чіткою стала робота медичного персоналу.

Починаючи з березня 2020 року і станом на  липень 2021 року у Сокирянській лікарні проліковано 1598 пацієнтів, з яких у 1026-ти – підтверджено Covid-19. За цей час від захворювання померли 63 особи, серед яких і одна дитина.

Якщо ж порівняти із сусідніми громадами Дністровського району, то рівень смертності від Covid-19 на Сокирянщині у відсотковому співвідношенні складає 34,43 % від загальної кількості померлих по Дністровщині.

Пролікували ж у Сокирянській лікарні майже 50% інфікованих – від загальної кількості осіб, яким надано допомогу у медзакладах Дністровського району.

Шановні жителі Сокирянщини, нагадуємо, що коронавірусну інфекцію повністю ще не вдалось здолати. Медики очікують на третю хвилю пандемії, яка пов’язана із виникненням нового штаму «Дельта», який значно легше передається.

Будьте пильними та бережіть своє здоров’я!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь