В Сокирянській міській раді обговорено питання обслуговування та утримання автошляхів громади

Дата: 23.07.2021 17:43
Кількість переглядів: 883

Про обслуговування та належне утримання доріг, які розташовані на території Сокирянщини, йшлося на нараді, яка днями відбулась в міській раді.

Як пояснюють фахівці профільних служб, територією громади пролягають автошляхи місцевого значення протяжністю близько тридцяти кілометрів, обласного значення – понад сто п’ятдесят кілометрів та державного значення – близько 59 кілометрів. Поряд з цим, трохи більше 480 кілометрів займають дороги комунальної власності, тобто шляхи, які перебувають на балансі та обслуговуванні Сокирянської міської ради. Це, зокрема, вулиці, дороги та провулки населених пунктів громади.

Дороги місцевого та обласного значення перебувають на балансі Чернівецької обласної державної адміністрації. Автошляхи місцевого значення – це під’їзні дороги до населених пунктів Сокирянщини. За їх експлуатаційне утримання відповідає Чернівецька обласна державна адміністрація. Відтак, в кінці минулого року, управління інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації організувало тендер на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сокирянського, Кельменецького та Хотинського районів Чернівецької області. За результатами електронного аукціону найбільш економічно вигідною визначено пропозицію товариства «ПБС», яке і отримало право, а відповідно і кошти у сумі близько шестидесяти мільйонів гривень, на утримання зазначених доріг.

Як зауважує перший заступник міського голови Іван Гангал, наразі підприємство «ПБС», яке мало би займатись обслуговуванням під’їзних шляхів до населених пунктів громади, жодного разу для проведення робіт з грейдерування та ямкового ремонту доріг на автошляхах громади не з’явилось та їх експлуатаційного утримання не здійснювало. «Ми неодноразово звертались і до керівництва Чернівецької обласної державної адміністрації, і до керівництва вказаного підприємства з тим, аби ними було вжито заходів щодо належного обслуговування під’їзних доріг Сокирянської громади» - зауважує Іван Володимирович. «Однак, досі жодної реакції не послідувало. А ми не маємо повноважень щодо обслуговування під’їзних шляхів до населених пунктів, тим більше, що кошти на ці потреби обласною адміністрацією виділено товариству «ПБС» - пояснює він.

«Ми не задоволені таким станом справ. Якщо  підприємство «ПБС», яке повинно здійснювати експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення Сокирянщини, не почне виконувати взятих на себе зобов’язань, ми будемо вживати відповідних заходів реагування» - зазначає міський голова Василь Козак. «Дороги громади повинні бути у належному стані, для того, аби за будь - яких умов транспорт міг належним чином, безпечно рухатись» – додав він.

 

Йшлося на нараді також і про утримання та ремонт доріг державного значення. Їх обслуговування відноситься до компетенції Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області. Відповідно, на ці потреби кошти виділяються з державного бюджету. Наразі, на території Сокирянської громади здійснюється поточний середній ремонт дороги загального користування державного значення Р-63/Н-03/ – Вартиківці – контрольно-пропускний пункт "Сокиряни" з під’їздами до контрольно-пропускних пунктів "Росошани" та "Кельменці". Загалом на Сокирянщині передбачається відремонтувати три відрізки - протяжністю 15 кілометрів. Загальна вартість робіт становить понад 500 мільйонів гривень.

 Поряд із оновленням дорожнього покриття, планується укріпити та розширити автомобільні мости, забезпечити упорядкування під'їздів до основних об'єктів соціальної сфери центру громади.

Фахівці підрядної організації ТОВ «ЕДБ», яка, за результатами проведення електронного аукціону, отримала право на ремонт дороги, працюють в цілодобовому режимі, аби до кінця серпня завершити роботи на території Сокирянської громади.

Як зауважує міський голова Василь Козак, замовником ремонтних робіт виступає Служба автомобільних доріг в Чернівецькій області, фінансування здійснюється з державного бюджету. В даному процесі Сокирянська міська рада виступає як сторона на території якої роботи проводяться. «Ми не маємо впливу ні на процес здійснення робіт, ні на фінансування. Наше основне завдання – проконтролювати аби дорога та дорожня інфраструктура були відремонтовані якісно та, в першу чергу, комфортно для людей» - наголошує Василь Васильович.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь