Договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН» зареєстровано в Мінрегіоні

Дата: 23.07.2021 18:17
Кількість переглядів: 411

Як повідомлялося раніше, в рамках форуму громад Дністровського каньйону «DNIESTER CANYON», 33 громади з 4 областей України – Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької – підписали договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН». Серед громад-учасниць – і Сокирянська територіальна громада. 23 липня Сокирянський міський голова Василь Козак спільно з колегами з громад – учасниць договору побував в Міністерстві розвитку громад та територій, де вказаний договір було зареєстровано.

В рамках візиту відбулась зустріч з Міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим, в ході якої обговорено питання міжмуніципального співробітництва придністровських громад в реалізації спільного проекту розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН». Зокрема, йшлося про підтримку проекту на рівні держави та готовність до співпраці. Як зауважив Олексій Чернишов, цей проект – гарний приклад, який зініціювали голови громад задля економічного зростання кожного населеного пункту. Олексій Михайлович звернув увагу на те, що на реалізацію «ДНІСТРОВСЬКОГО КАНЬЙОНУ» будуть залучатись кошти не тільки Європейського Союзу, але й державного бюджету. Міністр зауважив, що громадам необхідно готувати чіткі конкретні проекти, а разом із тим і проектно-кошторисну документацію задля визначення вартості впровадження планів та, відповідно, отримання коштів.

Підтримав ініціативу придністровських громад, а також взяв участь у зустрічі, народний депутат України Валерій Божик. Валерій Іванович висловився щодо доцільності створення міжфракційного депутатського об’єднання, яке працюватиме над законодавчим забезпеченням реалізації проекту «Дністровський каньйон».

Окрім того, Василь Козак спільно з колегами- учасниками проекту мав зустріч із заступником директора Програми «U-LEAD з Європою» Андреєм Хорватом, яка відбулась на базі центрального офісу Програми в місті Київ. В ході зустрічі обговорено перспективи розвитку туризму на території громад, які співпрацюватимуть в рамках реалізації проекту, можливості залучення інвестицій та заохочення інвесторів. Варто зауважити, що реалізація спільного проекту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН» здійснюватиметься за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Відтак, йшлося про напрямки реалізації Проекту, найбільш оптимальні ініціативи, які можна впровадити в найближчій перспективі та отримати відповідне фінансування. Як зауважив заступник директора Програми «U-LEAD з Європою» Андрей Хорват, для успішної реалізації ініційованої придністровськими громадами ідеї потрібна координація зусиль всіх рівнів влади. Поряд з цим, пан Хорват висловив готовність надати практичну допомогу та підтримку Програми «U-LEAD з Європою» для успішного розвитку туризму на території Дністровського каньйону, його збереження як туристичного об’єкту та пам’ятки природи.

Сокирянський міський голова Василь Козак звернув увагу на проблему забруднення берегів річки Дністер побутовим сміттям, яке зноситься водами. Учасниками зустрічі обговорено можливі шляхи його очищення, запобігання поширенню та переробки.

Василь Васильович зауважив, що на Сокирянщині є надзвичайно цікаві та цінні історичні пам’ятки, а також туристичні локації, які варто і необхідно розвивати. Однак, існує проблема із залученням інвестора, оскільки реалізація туристичного проекту потребує значних фінансових затрат, які не одразу повернуться. Українські інвестори вважають такі проекти економічно не вигідними для вкладання коштів. «Нам потрібна підтримка Програми «U-LEAD з Європою» для того, аби залучити іноземного інвестора» - зазначив міський голова.

За результатами зустрічі було окреслено першочергові напрямки розвитку туризму вздовж Дністровського каньйону та можливості їх реалізації в найближчій перспективі.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь