На Сокирянщині продовжуються роботи з оновлення закладів освіти

Дата: 27.07.2021 11:57
Кількість переглядів: 424

У закладах освіти Сокирянської громади триває активна підготовка до нового навчального року.

Актуальним залишається питання якісного та безпечного харчування школярів. Відтак, за рахунок залишку освітньої субвенції та часткового співфінансування із місцевого бюджету буде здійснено капітальний ремонт харчоблоків у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Ломачинці, Сербичанському навчально-виховному комплексі та Гвіздівецькому ліцеї.

Наразі у двох закладах освіти роботи вже розпочалися, у Гвіздівецькому ліцеї – на стадії тендерних процедур. Тут також буде оновлено систему теплопостачання.

Вкрай необхідним є і облаштування та утеплення даху Шебутинецького ліцею, де вже працюють підрядники. Тут буде здійснено капітальний ремонт покрівлі з впровадженням енергозберігаючих технологій.

Не залишились поза увагою і заклади освіти міста Сокиряни. У закладі дошкільної освіти «Барвінок» розпочато капітальний ремонт покрівлі та облаштування подвір’я садочка. Також тут запланована організація системи відведення стічних вод та укріплення фундаменту. Здійснюються роботи за кошти спрямовані Урядом на розвиток соціально-економічної сфери Сокирянщини, виділені за активного сприяння народного депутата України Валерія Божика.

Нагальними для вирішення залишаються проблеми Сокирянської гімназії та закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 міста Сокиряни.

Найближчим часом  у Сокирянській гімназії розпочнуться роботи з облаштування шкільного подвір’я та внутрішнього ремонту корпусу початкових класів, які також частково фінансуватимуться із місцевого бюджету.

На стадії тендерних процедур роботи із капітального ремонту та внутрішнього оздоблення школи №1 міста Сокиряни. Адже проект цього закладу освіти реалізовуватиметься в рамках урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів», 10 % вартості якого буде направлено із місцевого бюджету.

 Незабаром розпочнуться роботи із капітального ремонту та внутрішнього оздоблення Романковецького ліцею імені К.Ф. Поповича. Цей заклад освіти також буде оновлено в рамках програми «Спроможна школа для кращих результатів», на умовах співфінансування із місцевого бюджету. Завдяки активній підтримці народних депутатів Валерія Божика та Володимира Козака, кошти вже виділені для потреб закладу.

До початку нового навчального року буде завершено і капітальний ремонт Михалківського ліцею, який здійснюється з впровадженням енергозберігаючих технологій.

 Окрім того, цьогоріч у Сокирянській громаді буде 24 перших класи, які навчатимуться за програмою «Нова Українська Школа».

За рахунок державних коштів та часткової участі місцевого бюджету для потреб першокласників буде закуплено комп’ютерну техніку, одномісні парти та дидактичні матеріали.

 Зазначимо, що за рахунок субвенції на боротьбу з наслідками COVID-19 під час навчання та 10-ти % співфінансування із місцевого бюджету, для педагогів закладів загальної середньої освіти громади буде придбано 65 ноутбуків, для надання в користування в разі заборони на відвідування закладів освіти учнями.

«Діти – наш пріоритет, тому необхідно залучати всі максимально можливі джерела фінансування для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти громади» - зазначає міський голова Василь Козак.

Тож з початком нового навчального року учні закладів освіти Сокирянщини зможуть здобувати знання вже в оновлених приміщеннях та за новими партами.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь