Сокирянська виправна колонія №67 потрапила до топ-5 установ України за розділом «Умови тримання»

Дата: 28.07.2021 17:53
Кількість переглядів: 455

В Україні, в межах проекту «Супровід урядових реформ в Україні», вперше складено рейтинг в’язниць.

До загального річного рейтингу виправних колоній до топ-5 установ  за розділом «Умови тримання» потрапила Сокирянська виправна колонія №67, посівши четверте місце.

Як йдеться на офіційному порталі Міністерства юстиції, новий механізм комплексної оцінки успішності установ пенітенціарної системи допоможе Міністерству регулярно відстежувати їх прогрес. Зокрема, у таких сферах, як фінансова діяльність, кадрове забезпечення, безпека/режим, соціально-виховна робота, умови тримання, права людини, охорона здоров’я.

Державна установа «Сокирянська виправна колонія (№67)» у статусі виправно-трудової колонії загального режиму була створена у 1961 році за рішенням керівництва Радянського уряду, а пізніше була реорганізована в колонію посиленого режиму утримання засуджених. Починаючи з 2003 року – установа  середнього рівня безпеки, для тримання чоловіків, які досягли 18-ти річного віку, засуджених до позбавлення волі на певний строк, вперше засуджених за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Окрім того, функціонує там і сектор максимального рівня безпеки для чоловіків, яким визнано відбувати покарання в приміщеннях камерного типу та створено арештний дім.

Станом на 28 липня 2021 року у Сокирянській виправній колонії №67 відбувають покарання 275 осіб, наповнення ж установи, відповідно до наказу Департаменту з питань виконання покарань, сягає 1229 громадян.

Для ув’язнених створено всі необхідні умови для повноцінного розвитку та життєдіяльності. Зокрема, при виправній колонії діє відділення соціально-виховної та психологічної служби, клуб для засуджених, кімната їх психоемоційного розвантаження, бібліотека, загальноосвітній навчальний заклад. Окрім того, функціонує там і навчальний центр, де ув’язнені  здобувають профтехосвіту. Залучають засуджених і до занять спортом.

В процесі організації соціально-виховної, психологічної та освітньо-культурної роботи на базі Сокирянської виправної колонії №67 діє і православний храм та молитовний будинок.

Неабияких зусиль керівництво установи докладає і до організації інтендантського та комунально-побутового забезпечення засуджених. Тут функціонує цілий лазне-пральний комплекс, перукарня та харчоблок, до складу якого входять варильний, м’ясний, рибний, крупний цехи, обідня зала, окреме приміщення для миття посуду та продовольчий склад.

Також, в установі наявне підсобне господарство з прилеглою земельною ділянкою, де вирощують овочі та інші культури для потреб установи. Утримують там і велику рогату худобу та свиней. Отримані м'ясо та молоко використовуються для власних потреб, а також реалізовуються населенню.

Організовано у виправній колонії і медико-санітарне забезпечення, діють зубний та рентген-кабінети.

Засуджені повністю використовують своє право на телефонні розмови та користування мережею Інтернет, а також на короткострокові та довгострокові побачення, адже для цього є спеціально обладнані місця.

Наразі в установі заплановано проведення поточних ремонтів приміщень та реконструкцію обідньої зали для засуджених, вже проведено роботи щодо оновлення варильного цеху.

Вражають і умови для проходження служби та роботи з персоналом колонії, для яких по-сучасному облаштовано і тренажерну залу, і клас службової підготовки, і кімнати відпочинку та приймання їжі, душову та туалетну кімнати.

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь