У міській раді обговорено аспекти співпраці між податковими органами та органами місцевого самоврядування

Дата: 30.07.2021 09:09
Кількість переглядів: 391

29 липня 2021 року у Сокирянській міській раді відбулась зустріч у форматі «круглого столу» за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, народного депутата України Володимира Козака, голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка, начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталія Шпака. Метою зустрічі стало обговорення напрямів взаємодії та співпраці  податківців з органами місцевого самоврядування та платниками податків. Долучились до обговорень секретар міської ради Любов Степаненко, перший заступник міського голови Іван Гангал, заступники начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан та Тетяна Булавка, начальник Кельменецького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкових ризиків ГУ ДПС у Чернівецькій області Альбіна Гладка,  а також керівники деяких профільних структурних підрозділів міської ради.

Відкриваючи «круглий стіл», Сокирянський міський голова Василь Козак зазначив, що одним з першочергових завдань, над яким необхідно працювати, є наповнення місцевого бюджету. Оскільки всі сторони діалогу являються учасниками цього процесу є необхідність обговорення впливу на нього.

«Основне наповнення місцевого бюджету станом на сьогодні забезпечують бюджетні організації, нам необхідно спільно попрацювати над тим, аби всі жителі нашої громади сумлінно сплачували податки. З нового року ми розпочали роботу з інвентаризації землі та ведемо реєстр договорів її оренди, однак для завершення процесу нам не впоратись без допомоги податкової» - додав Василь Васильович.

Своєю чергою начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак висловив готовність співпрацювати у межах правого поля з органами місцевого самоврядування та зауважив, що територіальні підрозділи податкової служби повинні підтримувати постійний діалог як з платниками податків та і з місцевою владою.

Окрім того, Віталій Петрович доручив фахівцям відомства до 15 серпня поточного пору здійснити інвентаризацію договорів оренди землі на території Сокирянської громади.

Про готовність сприяти у вирішенні питання розширення кола повноважень податкових органів говорив народний депутат України Володимир Козак. Володимир Васильович також зазначив, що на початку липня в першому читанні було прийнято законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», яким планується внести зміни до низки різних положень Податкового кодексу України з метою «створити справедливі умови оподаткування для всіх платників податків». 

Проблемні питання, які також розглянуто під час зустрічі – це легалізація «тіньовиків» та ліквідація «схем» ухилення від сплати податків.

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь