Розглянуто питання про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей Сокирянщини в літній період

Дата: 30.07.2021 16:20
Кількість переглядів: 457

В ході позачергового засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради обговорено питання організації оздоровлення та відпочинку дітей громади в літній період поточного року.

Як поінформувала начальник відділу освіти Галина Рябко, організація оздоровлення та відпочинку в першу чергу спрямована на дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Тож цьогоріч за рахунок бюджетних коштів в ДПУ «МДЦ «Артек» оздоровлення вже отримали 5 діток, які навчаються в закладах загальної середньої освіти Сокирянщини. Це діти позбавлені батьківського піклування, дитина-сирота та діти учасників бойових дій, яким путівки надані з частковою доплатою за рахунок коштів батьків. Окрім того, на сьому тематичну зміну до Міжнародного дитячого центру «Артек» буде направлено дитину працівника агропромислового комплексу.

Оздоровлювались юні жителі громади і в дитячому центрі «Молода гвардія». Двоє діток пільгових категорій та один відмінник навчання вже отримали поліпшення здоров’я у центрі. На сьому зміну планують направити одну дитину з багатодітної сімї.

З 24 червня по 14 липня за рахунок коштів обласного бюджету 46 учнів закладів загальної середньої освіти громади із числа дітей пільгових категорій  відпочивали в оздоровчому таборі «Вербиченька», який розташований у селі Давидівка, що на Сторожинеччині.

За кошти місцевого бюджету з 7 по 17 липня 20 вихованців гуртків туристсько-краєзнавчого напрямку оздоровились у наметовому таборі «Бригантина». Тут для дітей організовано та проведено вікторини, квести,  майстер-класи, творчі майстерні, змагання з техніки водного туризму, зі спортивного орієнтування, змагання з шахів, забезпечено повноцінне харчування.

З 01 червня по 31 серпня триває оздоровчий період і для вихованців закладів дошкільної освіти. Основна мета роботи закладів дошкілля в літні місяці полягає у забезпеченні оздоровлення, організації активної, змістовної, різноманітної та цікавої для вихованців діяльності, під час якої формується дитячий колектив, засвоюються правила та виховуються позитивні навички культурної поведінки, накопичуються уявлення про навколишній світ та довкілля. Для діток організовуються прогулянки, екскурсії, рухливі ігри, спортивні змагання.

«На наступний рік працюватимемо над тим, аби на наші дітки змогли отримати повноцінне оздоровлення на території громади, плануємо облаштувати табір в одному із населених пунктів. На Сокирянщині достатньо гарних та пристосованих місць для відпочинку дітей, нічим не гірших від сусідніх районів» - зазначив міський голова Василь Козак.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь