Відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради

Дата: 03.08.2021 17:23
Кількість переглядів: 378

03 серпня 2021 року провела своє засідання адміністративна комісія при виконавчому комітеті Сокирянської міської ради. Під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала та за участю заступника міського голови Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко і членів комісії розглянуто 4 протоколи про адміністративні правопорушення, складені на деяких жителів громади.

Зокрема, заслухано справу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 КУпАП, стосовно жителя села Михалкове, який за межами своєї присадибної ділянки утримує тракторну техніку та навісне обладнання.

Детально вивчивши матеріали справи та врахувавши той факт, що громадянин притягується до адміністративної відповідальності вперше, члени комісії ухвалили рішення накласти на громадянина адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром у сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 гривень.

Правопорушення, передбачене ст. 152 КУпАП, також вчинив ще один житель села Михалкове, який за межами своєї присадибної ділянки розмістив будівельні матеріали. Окрім того, на порушника було складено припис, який він не виконав у встановлений термін. Врахувавши те, що громадянин за засідання комісії не з’явився, хоча був належним чином повідомлений, члени комісії притягнули жителя населеного пункту до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 1020 гривень.

«На території Сокирянської громади діють встановлені Правила благоустрою, це стосується і міста Сокиряни і населених пунктів, уповноважені особи і надалі працюватимуть над тим, аби панував лад у кожному куточку, а недобросовісних громадян буде притягнуто до адміністративної відповідальності» - наголосив перший заступник міського голови Іван Гангал. 

В ході засідання розглянуто і складений інспектором відділу муніципальної інспекції протокол стосовно мешканки села Гвіздівці, яка здійснювала торгівлю у невстановленому місці, чим вчинила правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 155 КУпАП.

Відповідно до чинного законодавства, порушення правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю, тягне за собою накладення штрафу від одного до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Відтак, за результатами розгляду, на жительку населеного пункту накладено адміністративне стягнення у максимальному розмірі – десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 гривень.

Заслухано адміністративною комісією  також справу і стосовно мешканки села Кулішівка, яка порушила правила реєстрації місця проживання. Факт правопорушення був встановлений під час  надання адмінпослуги. Відповідно до ч.1 ст.197 КУпАП,  проживання громадян без реєстрації місця проживання  тягне за собою попередження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь