Сокирянська міська рада продовжує працювати над вирішенням екологічних проблем громади

Дата: 04.08.2021 17:43
Кількість переглядів: 545

Проблема поводження з твердими побутовими відходами гостро стоїть не тільки в адміністративному центрі Сокирянської громади, а й в її населених пунктах. Питання, які існують в цій сфері, потребують негайного вирішення, відтак є пріоритетними в роботі Сокирянської міської ради.

Наразі, відділ економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності продовжує працювати над розробкою проектів екологічного спрямування. Зокрема, в перспективі – проект розбудови сміттєсортувального комплексу на території громади, який дозволить зменшити шкідливий вплив практики безсистемного захоронення сміття на здоровя людей та навколишнє середовище. У планах також – залучити населення до роздільного збору сміття шляхом закупівлі сміттєвих баків і для населених пунктів громади, а також придбання спеціалізованого транспорту для вивозу твердих побутових відходів.

Проекти будуть представлені для участі у бюджетних програмах та  конкурсах грантових можливостей, а також для залучення міжнародної технічної допомоги.

Варто зазначити, що про важливість збереження екології та сортування сміття йтиметься  й у Стратегії розвитку Сокирянської територіальної громади. Наразі, профільний відділ спільно із Агенцією регіонального розвитку у Чернівецькій області  активно працюють над розробкою важливого документа. Зокрема, проводиться аналіз показників життєдіяльності громади, детально вивчаються основні переваги та проблеми розвитку, здійснюється моніторинг прогресу території за останні три роки, а також об’їзд населених пунктів з метою визначення головних, перспективних напрямків розвитку.

Триває активна робота і над формуванням інвестиційного паспорта громади, який дозволить покращити бізнес-клімат та інфраструктуру Сокирянщини. Відтак, проводиться пошук інвестиційно привабливих територій, які можуть зацікавити потенційних інвесторів. Інвестиційна привабливість громади – необхідна умова залучення інвестицій, відповідно – запорука ефективного розвитку Сокирянщини.

Нагадаємо, що Стратегія розвитку Сокирянської громади розробляється на наступні 7 років.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь