Інформація про стан поширення COVID-19 на території Сокирянської територіальної громади

Дата: 06.08.2021 10:19
Кількість переглядів: 550

Після відносного затишшя пандемія коронавірусу знову починає набирати обертів. За офіційною інформацією на території Чернівецької області підтверджено вже 34 випадки штаму «Дельта».

У стаціонарних відділеннях Сокирянської лікарні станом на 06 серпня 2021 року перебуває 10 осіб. За останню добу госпіталізували 1 людину. Наразі, у 8-ми пацієнтів підтвердився діагноз «коронавірус», 2-є людей очікують ПЛР-тестування. 4 хворих – у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 6 пацієнтів – мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. Як показує статистика, до медзакладу потрапляє мінімум одна людина за добу. Окрім того, у порівнянні із даними за 05 серпня 2021 року на одного хворого збільшилась і кількість важких випадків перебігу хвороби.

Шановні жителі Сокирянської громади, поради, як уникнути зараження, залишаються незмінними для всіх штамів: мийте руки, зберігайте соціальну дистанцію, носіть маски у громадських місцях.

Будьте пильними та бережіть своє здоров’я!

Довідково: Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.

Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени. 

Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо людина не вакцинована. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Про це йдеться на офіційному веб-порталі Міністерства охорони здоровя України.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь