Податки – основний аспект наповнення місцевих бюджетів

Дата: 11.08.2021 16:41
Кількість переглядів: 502

 

Про збільшення дохідної частини місцевих бюджетів йшлося на нещодавньому засіданні комісії з питань мобілізації платежів до державного та місцевих бюджетів на території області, яке відбулось у Чернівецькій обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Ковалюка.

Як зауважувалось на засіданні, в першу чергу головам територіальних громад необхідно організувати проведення аудиту та інвентаризації земельних ділянок, прав власності на них та їх обробітку. Окрім того, комісією рекомендовано розглянути питання збільшення кількості продажу на земельних торгах прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які передані з державної у комунальну власність. При цьому акцентовано на тому, що площа даних земельних ділянок не може перевищувати 20 га. Зауважили фахівці профільних структурних підрозділів обласної державної адміністрації також і на тому, що у зв'язку із зміною сторони орендодавця, бюджет якої буде отримувати  надходження від оренди землі, діючі договори оренди  необхідно переукласти з одночасною зміною ставок оренди.

За результатами засідання головам територіальних громад Чернівеччини визначено завдання здійснити обстеження території громад на предмет виявлення суб’єктів господарювання – фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність та надати їх перелік Головному управлінню Державної податкової служби в Чернівецькій області для проведення звірки розрахунків з бюджетом та в подальшому залучення їх до  державної реєстрації.

Наголошено й на проведенні інвентаризації торгових точок, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів без відповідних дозвільних документів та проведенні роботи по виявленню суб’єктів, що здійснюють діяльність у сфері надання будівельних послуг на території громад та зареєстровані за місцем реєстрації в інших регіонах для залучення їх до реєстрації, як платників окремих видів податків, зокрема сплати податку на доходи фізичних осіб.

Окрім того, зазначено й на обстеженні території прибережної смуги у громадах, які мають вихід до берегів річки Дністер, на предмет виявлення потенційних податкових агентів – платників туристичного збору. Громади зобов'язано надати таку інформацію до податкових органів області.

Фінансовий аспект – один із найсуттєвіших показників від якого, у великій мірі, залежить функціонування територіальної громади. Адже створення комфортних умов для проживання громадян, надання їм якісних та доступних публічних послуг неможливе без належного економічного розвитку території, її фінансового забезпечення та достатніх джерел для наповнення місцевого бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь