Відбувся запуск четвертого гідроагрегату Дністровської ГАЕС

Дата: 18.08.2021 00:02
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Сьогодні, 17 серпня, відбулась знакова для енергетики України подія – запуск четвертого гідроагрегату Дністровської гідроакумулюючої електростанції в генераторному режимі. Запустив четвертий гідроагрегат Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, який з робочим візитом відвідав Чернівецьку область. Главу Уряду супроводжували заступник керівника Офісу Президента України Юлія Свириденко, Міністр енергетики Герман Галущенко, Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, Голова Комітету Верховної ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Учасниками важливої для України в цілому та Сокирянщини зокрема події стали народний депутат України Валерій Божик, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» Василь Субота, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, Сокирянський міський голова Василь Козак.

Денис Шмигаль відзначив, що розбудова Дністровської ГАЕС – це один з найамбітніших енергетичних проектів в історії сучасної України, а запуск 4-го генератора вкрай важлива подія для енергетичної безпеки держави.

Будівництво другої черги Дністровської гідроакумулюючої електростанції у складі 4-го гідроагрегату розпочалося 26 травня 2017 року. Його потужність складає 324 МВт у генераторному режимі і 421 МВт у насосному режимі. Вартість будівництва агрегату сягає понад 7 мільярдів гривень.

Згідно з проектом Дністровська ГАЕС складатиметься із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт, що дозволить вивести її на перше місце у Європі та на шосте у світі. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос-турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

Особливістю кожного гідроагрегату є те, що кожен з них має своє особливе ім'я. Четвертий гідроагрегат отримав ім'я «Анна».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь