Сокирянський міський голова Василь Козак взяв участь у роботі четвертої сесії Дністровської районної ради восьмого скликання

Дата: 20.08.2021 16:04
Кількість переглядів: 413

Фото без опису

Сьогодні, 20 серпня, відбулось засідання четвертої сесії Дністровської районної ради восьмого скликання. Провів засідання голова Дністровської районної ради Олександр Янчак. Участь у роботі органу місцевого самоврядування взяв народний депутат України Валерій Божик, Сокирянський міський голова Василь Козак, голови територіальних громад Дністровського району, керівники контролюючих та правоохоронних органів району.

На порядку денному депутати розглянули низку питань, що стосуються належної організації роботи ради; заслухали звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя; внесли уточнення до бюджету на 2021 рік; а також прийняли низку рішень у сфері функціонування закладів охорони здоров’я, фінансування та утримання дорожньої інфраструктури, відзначення 400-річниці Хотинської битви.

В ході роботи сесії депутати Дністровської районної ради та керівники територіальних громад Дністровського району мали змогу поспілкуватись з народним депутатом України Валерієм Божиком. Зокрема, йшлося про утримання та експлуатацію автошляхів загального користування місцевого значення. Депутати Дністровської районної ради висловили невдоволення якістю дорожнього покриття, а також його експлуатаційним утриманням та обслуговуванням. Під’їзні шляхи до населених пунктів перебувають у незадовільному стані, потребують ремонту та систематичного утримання. В період ускладнення погодних умов така ситуація викликає невдоволення та соціальну напругу серед населення. Відтак, депутати Дністровської районної ради висловили пропозицію, аби зазначені автошляхи та фінансування на їх утримання були передані до відання територіальних громад. За рішенням сесії відповідні звернення будуть надіслані до компетентних органів та відомств.

Також депутатами було прийнято рішення звернутись до народного депутата України Валерія Божика зі зверненням стосовно надання інформації щодо робіт з утримання та експлуатації доріг загального користування місцевого значення, які здійснювались від початку 2021 року та планується проводити до його завершення, а також стосовно фінансування, яке на ці цілі передбачено.

Йшлося також і про ремонт транспортної розв’язки в місті Хотин. Як зазначив Валерій Божик, питання термінового й якісного завершення робіт з будівництва кільцевої транспортної розв‘язки у Хотині перебуває під його особистим контролем. «Сьогодні разом з представниками підрядної організації - ТОВ «Енергетично - дорожнє будівництво» ми здійснили виїзд на об‘єкт і визначили обсяги робіт. Виконавці обрані тендером - відповідальні та професійні. Тож моє особисте прохання до керівника підрядної організації, щоб роботи були розпочаті негайно, проводилися якісно та були завершені у найкоротші терміни» - зазначив Валерій Іванович. «Діяльність попередньої компанії, що недобросовісно розпочала і виконувала роботи вивчають правоохоронні органи. За моїми зверненнями відкрито кримінальне провадження. Вірю, що сьогоднішній день - саме той день, що зрушив цю наболілу, злободенну проблему з мертвої точки» - наголосив народний депутат.

В ході зустрічі Валерій Божик закликав керівників територіальних громад до більш тісної співпраці, зокрема і в напрямку залучення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Народний депутат зауважив, що громадам необхідно бути біль ініціативними в цьому напрямку, готувати чіткі конкретні проекти, а разом із тим і проектно-кошторисну документацію задля визначення вартості впровадження планів та, відповідно, отримання коштів на реалізацію конкретних проектів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь