Відбулось засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради

Дата: 30.08.2021 15:38
Кількість переглядів: 612

 

Сьогодні, 30 серпня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Сокирянської міської ради. Головував на засіданні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іван Гангал. До участі у роботі виконавчого органу долучились секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, а також старости населених пунктів громади та керівники окремих структурних підрозділів органу місцевого самоврядування.

На порядку денному членами виконавчого комітету розглянуто питання у сфері соціального захисту населення,  прав та законних інтересів дітей, затвердження переліку та погодження тарифів на платні послуги у комунальних закладах культури Сокирянської міської ради, низку питань у сфері благоустрою, квартирного обліку, організації роботи закладів побутового обслуговування населення. Надали члени виконкому дозвіл на виготовлення та встановлення декоративного  знаку «Початок населеного пункту - Непоротове».

Серед перших розглянуто питання готовності закладів освіти громади до початку нового навчального року та  роботи у осінньо-зимовий період.  Заслухали  члени виконкому також питання внесення змін до міського бюджету на 2021 рік, а також прогноз бюджету Сокирянської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

В ході обговорення питань у сфері соціального захисту населення, перший заступник міського голови Іван Гангал наголосив на необхідності максимальної уваги до умов проживання одиноких недієздатних громадян. «Ця категорія населення потребує особливої уваги та підтримки. В кожному селі староста знає людей, які за станом здоров'я, переважно внаслідок психічних захворювань, не мають можливості подбати про себе самостійно. Якщо за станом здоров'я людина не може подбати про себе сама і немає родичів – старостами має бути вжито вичерпних заходів, аби вони не постраждали в зимовий період» - наголосив Іван Володимирович. Відтак, старостам населених пунктів громади визначено завдання перевірити умови проживання вказаної категорії громадян.

Звернуто увагу старост, а також керівників профільних структурних підрозділів Сокирянської міської ради на порядок надання дозволів на здійснення господарської діяльності. «Ми підтримуємо розвиток бізнесу на території громади, однак, фізичні-особи-підприємці, які планують здійснювати господарську діяльність, повинні працювати чесно та сплачувати всі передбачені законом податки – податок за земельну ділянку, на нерухоме майно, легально використовувати найману працю, укласти договір на вивезення твердих побутових відходів – якщо діяльність здійснюється на території міста, утримувати в належному стані прилеглу територію. Якщо підприємець для здійснення господарської діяльності орендує приміщення  і не має власного, тоді все вказане має сплатити особа, яка здає приміщення в оренду. Факти здійснення діяльності в приміщеннях, за які не сплачено податки – неприпустимі» - наголосив Іван Володимирович. Відтак, керівникам профільних структурних підрозділів міської ради визначено завдання при прийомі документів від громадян наголошувати на необхідності дотримання зазначених вимог та сплати податків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь