Обговорено питання готовності закладів освіти громади до роботи у новому навчальному році та в осінньо-зимовий період 2021-2022 років

Дата: 01.09.2021 12:29
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

Стан готовності закладів освіти Сокирянської міської ради до початку нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період обговорено на засіданні виконавчого комітету міської ради, яке днями відбулось під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала.

Як поінформувала начальник відділу освіти Сокирянської міської ради Галина Рябко, з метою якісної підготовки шкіл та садочків до роботи проведено комплекс заходів з ремонту приміщень та покращення їх матеріально-технічної бази. Зокрема, у всіх закладах освіти проведено поточні ремонти класних кімнат, коридорів, спортивних та актових зал. Здійснено повірку технічних манометрів, газосигналізаторів, коректорів газу та лічильників, проведено технічне обслуговування електричних та газових котелень. Облаштовано тротуарною плиткою подвір'я Романковецького та Гвіздовецького ліцеїв, а також Селищанського та Грубнянського навчально-виховних комплексів.

В поточному році проводиться комплекс заходів щодо капітального ремонту приміщень навчальних закладів, заміни систем теплопостачання, ремонту харчоблоків та покрівель.

Наразі завершуються роботи із капітального ремонту приміщення Михалківського ліцею з впровадженням енергозберігаючих технологій. Ремонт закладу здійснюється за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування із місцевого бюджету, дольова участь якого – 10% від кошторисної вартості проекту. В установі утеплено та пофарбовано фасад, оновлено систему водовідведення. Наразі тривають роботи із облаштування шкільного подвір'я. Загальна кошторисна вартість об’єкта складає понад 5 мільйонів гривень.

Триває капітальний ремонт приміщення закладу дошкільної освіти «Барвінок» в місті Сокиряни. Наразі тут замінено покрівлю, а також проводяться роботи з благоустрою подвір'я та прилеглої території. Окрім того, планується облаштувати систему відведення стічних вод, пофарбувати фасад, укріпити фундамент та оздобити його декоративною плиткою. Вартість об'єкту складає понад чотири мільйони гривень – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, які, за поданням народного депутата України Валерія Божика, виділив Кабінет Міністрів України. За асигнування вказаної здійснено також капітальний ремонт системи водовідведення закладу дошкільної освіти «Чебурашка» села Романківці та встановлено систему очистки стічних вод «Біотал». Загальна вартість проекту понад один мільйон двісті тисяч гривень.

За рахунок коштів освітньої субвенції, яка залишилась невикористаною в минулому році, замінено частину покрівлі Селищанського навчально-виховного комплексу на суму понад 475 тисяч гривень та Романковецького ліцею загальною вартістю трохи більше 960 тисяч гривень. Найближчим часом буде завершено капітальний ремонт покрівлі із застосуванням енергозберігаючих технологій Шебутинецького ліцею. Вартість робіт складає понад два мільйони гривень.

За рахунок коштів місцевого бюджету здійснюється внутрішнє оздоблення керамічною плиткою харчоблоку та їдальні Сокирянської гімназії, проводиться заміна підлоги у корпусі початкових класів та облаштування шкільного подвір’я. Аби учні закладу могли здобувати знання у комфортних умовах, на ці потреби із місцевого бюджету було спрямовано понад 670 тис. гривень.

Тривають роботи з капітального ремонту харчоблоків Гвіздовецького ліцею, Ломачинецької школи та Сербичанського навчально-виховного комплексу. Як зауважує начальник відділу освіти Галина Рябко, ремонтні роботи передбачають заміну системи водовідведення, капітального ремонту приміщень, а також повну заміну та оновлення кухонної техніки та обладнання. На ці потреби спрямовано кошти освітньої субвенції у сумі понад два мільйони гривень. У зв'язку з тим, що ремонтні роботи ще тривають, а навчальний рік вже розпочато, організацію харчування дітей пільгових категорій буде забезпечено за індивідуальною системою. Учні, які харчувались в шкільних їдальнях за кошти батьків, тимчасово будуть використовувати домашні ланч-бокси. У профільному відділ пояснюють, що такі особливості харчування тимчасові та найближчим часом процес буде налагоджено.

Загалом, харчоблоки закладів освіти громади забезпечені холодильним та технологічним обладнанням, столовим та кухонним інвентарем.

Наразі розпочато роботи із ремонту теплосистеми Гвіздовецького ліцею на загальну суму близько півтора мільйона гривень. Тут планується повністю замінити теплотрасу, а також опалювальний котел та обладнання.

Перший заступник міського голови Іван Гангал звернув увагу керівника відділу освіти на необхідність здійснення всіх внутрішніх ремонтних робіт в максимально стислі терміни, при цьому організувати робочий процес таким чином, аби він не впливав на навчання дітей.

Завдяки підтримці народних депутатів України Валерія Божика та Володимира Козака вдалось залучити кошти державного бюджету в рамках реалізації проекту «Спроможна школа для кращих результатів». За ці асигнування буде оновлено внутрішні приміщення Романковецького ліцею на загальну суму близько двох з половиною мільйонів гривень. В установі здійснюється ремонт коридорів, харчоблоку та внутрішніх вбиралень центрального корпусу закладу. В рамках реалізації вказаного проекту асигнування на капітальний ремонт внутрішніх приміщень, у сумі близько двох мільйонів гривень, також отримає заклад загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни. Тут планується відремонтувати коридори та внутрішні вбиральні в другому корпусі початкової ланки, а також коридори та їдальню в центральному корпусі закладу.

Загалом на капітальні ремонти приміщень та оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти у поточному році залучено понад 27 мільйонів гривень – асигнувань державного бюджету, з них, понад два з половиною мільйони гривень – дольова участь бюджету Сокирянської міської територіальної громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь