Сокирянський міський голова Василь Козак підписав меморандум про співпрацю в напрямку впровадження проекту «Поліцейський офіцер громади»

Дата: 03.09.2021 17:12
Кількість переглядів: 420

Урочисте підписання документу відбулось сьогодні, 03 вересня, на базі головного корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Уклав меморандум з територіальними громадами Буковини керівник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Руслан Дударець.

«Наше завдання і завдання поліції одне: щоб був правопорядок, щоб був спокій на нашій території, щоб усі люди знали, що закон діє, підкреслив Сокирянський міський голова Василь Козак. – Від колег з інших областей ми вже чули про позитивні результати реалізації цього проєкту. Ми готові до подальшої співпраці і сподіваємося, що в найкоротші термінами зможемо повністю забезпечити нашу громаду поліцейськими офіцерами» - додав він.

Сокирянська територіальна громада першою серед громад Чернівецької області продемонструвала готовність до участі в проекті та виконала всі вимоги для його успішного впровадження. Відтак, за співпрацю та активну участь у реалізації проекту Сокирянського міського голову Василя Козака відзначено подякою Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

На території Сокирянщини свою роботу здійснюватимуть 6 офіцерів. Працювати фахівці розпочнуть в місті Сокиряни, а по завершенню проекту поліцейські станції також функціонуватимуть в селах Романківці та Білоусівка.

Сокирянська міська рада виділила з місцевого бюджету кошти, у сумі 400 тисяч гривень, на придбання автомобіля для офіцера, а також облаштувала, згідно встановлених вимог, приміщення для роботи фахівців. Наразі офіцер, який працюватиме в місті Сокиряни, вже проходить спеціальний навчальний курс і на початку жовтня приступить до роботи.

Відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громади проходитиме у наступні етапи: прийом анкет он-лайн, тестування, застосування поліграфа під час проходження відбору, а також співбесіда. Незабаром Національна поліція України відкриє доступ до онлайн-анкет для реєстрації кандидатів, які бажають долучитися до проекту.

Зазначимо, що він спрямований на безпеку та захист населення. Його завдання полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно перебував із жителями та орієнтувався на їхні потреби та проблеми. Він не залучатиметься до спільної роботи поліції та участі в чергуваннях у відділенні. Офіцер стане повноправним представником своєї громади, а, відтак, і звітуватиме він не тільки перед керівництвом поліції, але й перед самою громадою.


 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь