Народний депутат України Валерій Божик відвідав медичні заклади Сокирянщини

Дата: 14.09.2021 16:07
Кількість переглядів: 887

Сьогодні, в рамках робочого візиту, народний депутат України Валерій Божик відвідав комунальні некомерційні підприємства «Сокирянська лікарня» та «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги». В ході робочої зустрічі з керівниками установ, Валерій Іванович поцікавився станом поширення на території Сокирянської громади інфекції, спричиненої Covid-19, а також ситуацією з вакцинацією населення.

Як поінформував директор КНП «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, в стаціонарних відділеннях медичного закладу, передбачених для лікування хворих з Covіd-19, перебуває 35 пацієнтів. З них, у 26 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 9 - очікують результатів ПЛР-тестування. За минулу добу до медичної установи госпіталізовано 6 осіб з симптомами коронавірусної хвороби. В реанімації наразі перебуває 8 осіб, при потужності відділення на 10 пацієнтів. Як зауважує Олександр Петрович, хворих госпіталізують не тільки з Сокирянщини, але й з Кельменеччини, оскільки лікарня є опорним медичним закладом, який має ліцензію та договір з Національною службою здоров'я України на надання стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Є хворі також і з Новоселиччини. За словами медиків, одним із типових ускладнень після перебігу Covіd-19 у хворих став інсульт. Особливо у пацієнтів старшого віку.

За даними директора КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасії Заремської, 18 хворих з діагнозом COVID 19 перебуває на амбулаторному лікуванні, з них двоє дітей. В ході зустрічі з керівником Центру Анастасією Заремською, Валерій Іванович також поцікавився станом проведення кампанії з вакцинації на Сокирянщині.

На даний час на території громади, окрім стаціонарного пункту вакцинації, який діє на базі КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги», щеплення проводять три мобільні бригади фахівців, які працюють в населених пунктах громади. За даними фахівців, на сьогодні першу дозу вакцини отримали 3021 житель громади, другу – 2252.

«Я не зі слів знаю, що таке Ковід-19, тому вважаю, що щеплення – найкращий спосіб вберегти себе та своїх близьких від негативних наслідків та ускладнень, які може мати ця підступна хвороба» - зауважив Валерій Божик.

Окрім того, Валерій Іванович побував у відділенні екстракорпорального гемодіалізу, яке почало функціонувати в лютому нинішнього року. Наразі процедуру позаниркового очищення крові тут проходять 10 пацієнтів. За словами Олександра Андрійчука, є хворі, яким процедура потрібна 4 рази на тиждень. Відділення - найвисокотехнологічніше у медичному закладі. За добу тут може обслуговуватись 12 людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь