Дітей пільгових категорій буде забезпечено безкоштовним гарячим харчуванням в закладах освіти

Дата: 16.09.2021 10:55
Кількість переглядів: 533

Про організацію харчування окремих категорій дітей у закладах освіти Сокирянської територіальної громади у 2021-2022 навчальному році йшлося в ході чергового засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулось під керівництвом міського голови Василя Козака.

Як поінформувала начальник відділу освіти Галина Рябко, безкоштовним гарячим харчуванням у навчальних закладах, згідно Постанови Кабінету Міністрів України, забезпечено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів з малозабезпечених сімей (відповідно до довідок з управління праці та соціального захисту населення), дітей учасників бойових дій у зоні операції об’єднаних сил, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за інклюзивною формою.

Однак, як зауважила Галина Іванівна, до постанови не входять учні та вихованці із сімей, в яких, в силу різних ситуацій, склалися важкі матеріально-побутові умови. За дорученням Сокирянського міського голови Василя Козака, дітей із вказаної категорії сімей також буде забезпечено безкоштовним гарячим харчуванням.

Відповідно до актів обстеження умов проживання, на території громади є 350 дітей із сімей зазначеної категорії. Відтак, члени виконавчого комітету затвердили список вихованців закладів дошкілля й учнів закладів загальної середньої освіти громади, які харчуватимуться безплатно.

«Діти повинні отримувати якісне та збалансоване харчування» - наголошує міський голова Василь Козак. «Особливо діти із сімей, які в силу різних причин опинились у складних життєвих обставинах. Питання їх харчування має бути на особистому контролі класного керівника та директора школи» - додав міський голова.

Окрім того, Василь Козак наголосив на персональній відповідальності директорів закладів освіти за якість харчових продуктів, які вони приймають від постачальників та використовують в шкільному меню.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь