Планується ремонт закладу дошкільної освіти «Веселка» в місті Сокиряни

Дата: 16.09.2021 13:48
Кількість переглядів: 301

Про це йшлося в ході робочої зустрічі Сокирянського міського голови Василя Козака з народним депутатом України Валерієм Божиком. В рамках робочого візиту на Сокирянщину Валерій Іванович спільно з міським головою Василем Козаком відвідали об'єкти соціальної сфери громади. Зокрема, посадові особи побували в закладі дошкільної освіти «Веселка» в місті Сокиряни.

У 2019 році, за рахунок коштів виділених з державного бюджету в рамках здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, було проведено капітальний ремонт фасаду закладу дошкільної освіти з впровадженням енергозберігаючих технологій. У 2020 році, коштом бюджету розвитку Сокирянської міської ради минулого скликання, було здійснено капітальний ремонт покрівлі закладу, зокрема встановлено водостічну систему, на загальну 150 тисяч гривень. Внаслідок того, що система відведення дощової та талої води була встановлена не належним чином, зазнав часткового руйнування фасад та фундамент закладу. Наявні й проблеми з покрівлею, яка у зв'язку із неякісним ремонтом протікає, а волога потрапляє до внутрішніх приміщень. Невідкладного оновлення також потребує харчоблок установи.

«Ми плануємо здійснити капітальний ремонт покрівлі дошкільної установи «Веселка» із влаштуванням системи відведення стічних вод, а також провести ремонт харчоблоку. Окрім того, передбачається здійснення благоустрою території закладу та укладання тротуарної плитки» - зазначає міський голова.

За результатами роботи, Валерій Іванович зауважив, що сприятиме тому, аби відвіданий заклад було включено до переліку об’єктів, що фінансуватимуться у 2021 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Окрім того, Валерій Іванович побував на об'єкті будівництва другої черги житлового 20-квартирного будинку для працівників та ветеранів Сокирянської виправної колонії (№67) відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області.

Як уже повідомлялось раніше, днями тут було відновлено ремонтно-будівельні роботи. Фахівці підрядної організації працюють над зведенням вентиляційних шахт. Далі розпочнуть роботи з утеплення основи даху та підготовки для встановлення власне конструкції покрівлі та металочерепиці. В поточному році також планується здійснити підведення систем комунікацій, енергопостачання та водовідведення.

Також, було відвідано центральний парк міста Сокиряни, який незважаючи на «масштабну» реконструкцію, яка здійснювалась міською радою попереднього, сьомого скликання, так і залишився об’єктом незавершеного будівництва. До речі, кошторисна вартість робіт складала понад 2 мільйони 600 тисяч гривень, співфінансування з міського бюджету становило трохи більше одного мільйона трьохсот тисяч гривень. Фактично ж, окрім «напів» доріжок з сумнівної якості матеріалів та чагарників, нічого більше в парку відпочинку не було. Згідно з проектом, тут планувалось облаштувати зони відпочинку, танцювальну площадку, фонтани. Зусиллями органів місцевого самоврядування, комунальних служб та небайдужих жителів громади місце відпочинку для жителів та гостей міста вдалось розчистити від чагарників та зробити його вигляд зручним і комфортним для перебування людей. Однак, міський парк, як об’єкт відпочинку та дозвілля, все ж таки необхідно облаштувати згідно з передбаченим проектом.

«Ми плануємо завершити благоустрій парку, аби він мав сучасний європейський вигляд, а жителі та гості міста мали можливість проводити своє дозвілля комфортно» - зазначає міський голова Василь Козак. Народний депутат України Валерій Божик погодився з тим, що такий важливий об’єкт соціальної сфери громади має бути завершений та відповідати сучасним вимога та нормам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь