В Сокирянській міській раді обговорено питання вакцинації населення від Covid-19

Дата: 09.09.2021 14:06
Кількість переглядів: 190

Про проведення кампанії з вакцинації населення проти Covid-19 йшлося на нараді Сокирянського міського голови Василя Козака з керівниками освітніх закладів громади та старостами населених пунктів. Участь в обговоренні також взяли секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, керівники профільних структурних підрозділів міської ради.

Про особливості проведення щеплень, категорії громадян, які підлягають вакцинації, протипоказання до вакцинації та специфіку самих вакцин інформувала заступник директора КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Максимюк.

Як зазначила Наталія Петрівна, від початку кампанії з вакцинації установа отримала 4901 дозу вакцини. Зокрема, Astra Zeneka – 1250 доз, КОРОНАВАК - 1839, Pfizer-BioNTech - 1062 та Модерна - 750. На даний час першу дозу вакцини Astra Zeneka отримали 726 осіб, другу – 524. Першу дозу вакцини КОРОНОВАК отримали 1042 громадянина, другу – 797. Вакциною Pfizer-BioNTech перший раз щеплено 555 людей, другий раз – 507. Першу дозу вакцини Модерна отримали 450 громадян, другу – 300.

«Рівень вакцинації населення громади досить низький» - зауважує міський голова Василь Козак. - «Зважаючи на показники захворюваності на COVID-19 на території Буковини, вже до кінця поточного тижня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може ухвалити рішення про віднесення території області до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. При «жовтому» та «помаранчевому» рівнях відвідувати заклади загальної середньої освіти буде дозволено за умови, якщо в установі вакциновано щонайменше 80% персоналу» - пояснює міський голова. «Ми намагаємось зробити все можливе аби діти могли навчатися в комфортних умовах. Ваше завдання - зробити все можливе, аби відповідним чином був налагоджений навчальний процес» - звернувся Василь Козак до директорів закладів освіти.

Наталія Максимюк пояснює, що вакцина не запобігає захворюванню на коронавірус, але вона запобігає виникненню тяжких ускладнень від перебігу хвороби та смертельним випадкам. Протипоказаннями для введення вакцини є важка алергічна реакція на її компоненти чи попередню дозу, а також гострі або хронічні захворювання. Висновок про протипоказання для введення вакцини може надати тільки сімейний лікар.

Всі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні, – схвалені Всесвітньої організацією охорони здоров'я. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплюють такими препаратами: AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield); Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech; Spikevax/Moderna.

Щепитися проти COVID-19 можуть усі охочі віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями. Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей.

Наразі для щеплення жителів громади в достатній кількості є вакцина КОРОНАВАК, Pfizer-BioNTech та Astra Zeneka. Для проведення другого щеплення буде також забезпечено наявність вакцини Модерна.

В населених пунктах громади працюватимуть мобільні групи фахівців, які проводитимуть щеплення працівникам сфери освіти, а також бажаючим громадянам. Найближчим часом планується відкрити тимчасовий пункт вакцинації на базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Романківці.

Жителі громади, які мають бажання отримати щеплення можуть звертатись до сімейного лікаря за місцем проживання або до КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» за адресою м.Сокиряни, вул.О.Кобилянської, 43, кабінет, 47. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь