Інформація про стан поширення Covіd-19 на території Сокирянської громади

Дата: 08.09.2021 17:30
Кількість переглядів: 212

Про стан поширення територією громади інфекції Covіd-19 йшлося на нараді, яка відбулась сьогодні, 08 вересня, при міському голові Василю Козаку за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, заступників міського голови Івана Гангала та Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко, начальника відділу освіти Галини Рябко, директорів закладів освіти громади та старост населених пунктів.

За інформацією директора комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» Олександра Андрійчука, наразі в стаціонарних відділеннях закладу, передбачених для лікування хворих з Covіd-19, перебуває 23 пацієнти. З них, у 17 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 6 очікують результатів ПЛР-тестування. За минулу добу до медичної установи госпіталізовано 2 людей з симптомами коронавірусної хвороби.

За даними медиків, 8 хворих перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 15 пацієнтів мають проблеми з диханням і періодично використовують кисневі концентратори. 6 людей – в реанімації.

Фахівці зауважують, що хворі, яких госпіталізують до стаціонарних відділень, перебувають у важкому стані, мають високу температуру тіла, ускладнене дихання та потребують кисневої дотації. Медики зазначають, що переважно важкий стан хворих – наслідок самолікування.

За словами Олександра Петровича, значно зменшився інкубаційний період COVID-19. Якщо раніше це було 14 днів, то нині – від 3 до 5 діб. Поряд із цим, значно збільшився період реабілітації пацієнтів після хвороби та потреба у дотації кисню. Зокрема, відновлюються пацієнти часом місяць, а інколи і довше.

Найбільше хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, з територіальних громад Кельменеччини, оскільки КНП «Сокирянська лікарня» є опорним медичним закладом, який має ліцензію та договір з Національною службою здоров'я України на надання стаціонарної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2, а також з села Білоусівка та міста Новодністровськ.

На амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID - 19 перебуває 18 хворих. В переважній більшості це жителі міста Сокиряни та села Білоусівка. Всі пацієнти мають легкий перебіг хвороби і лікуються вдома – під наглядом сімейних лікарів.

Шановні жителі Сокирянщини! Дбайте про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких і оточуючих. Уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, користуйтесь масками та антисептиками, мийте часто руки. У разі появи симтомів хвороби – звертайтесь до сімейного лікаря, не займайтесь самолікуванням.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь