В міській раді розглядається питання відновлення будівництва приміщення Сокирянської гімназії

Дата: 08.09.2021 16:09
Кількість переглядів: 250

Сокирянська гімназія – заклад загальної середньої освіти, збудований ще у 30-х роках минулого століття. За словами директора установи Яни Бабін, наразі 406 учнів навчаються у 7 корпусах. Приміщення розташовані в різних частинах території гімназії, учні і вчителі змушені постійно переходити від одного корпусу до іншого. Спортивної зали та актової зали немає взагалі. В зимовий період учні займаються фізичною культурою і спортом в приміщенні Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи, яка розташована від самого освітнього закладу на досить таки далекій відстані.

«Не потрібно бути фахівцем, аби зрозуміти, що ті умови в яких нині навчаються учні гімназії, потребують суттєвого покращення» - зазначив міський голова Василь Козак в ході наради, яка відбулась за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти міської ради Галини Рябко та директора навчального закладу Яни Бабін. Такого висновку дійшла і тимчасова комісія, яка була створена, за рішенням 6 сесії Сокирянської міської ради VIII скликання, для вивчення стану будівель, прилеглої території та матеріально-технічного забезпечення закладів освіти міста Сокиряни.

«Наразі, ми намагаємось частково поліпшити той стан, який був донині, аби учні закладу могли здобувати знання у комфортних умовах - зауважив міський голова. - За рахунок коштів місцевого бюджету першочергово вирішено замінити підлогу у корпусі початкових класів та облаштувати приміщення харчоблоку їдальні, а також подвір’я закладу. Однак, проведені заходи суттєво ситуацію не покращать. Відтак, нам потрібно шукати інші шляхи».

«Сокирянська гімназія – заклад великий і має дуже гарні перспективи. Я вважаю, що відновлення будівництва школи, яке було розпочате, ще у 80-х роках, є оптимальним варіантом. Учні Сокирянської гімназії повинні мати всі умови для належного навчання та розвитку» - зазначає Василь Козак. «Тим більше, що спорудження закладу освіти передбачено Генеральним планом міста Сокиряни, було розроблено проект та закладено потужну пальову основу. Зрозуміло, що будівництво нового закладу – процес досить тривалий і об'ємний. Я наполягаю на тому, аби заклад був розрахованих мінімум на 600 учнів і обов'язково мав спортивну залу, спортивний майданчик і, найголовніше – басейн. Це має бути установа, де для дітей будуть створені найкращі сучасні умови» - наголошує міський голова.

«В наступному році ми передбачимо в бюджеті кошти на виготовлення проектної документації. Далі будемо шукати шляхи залучення асигнувань на будівництво. Як би там не було, але рухатись потрібно починати вже сьогодні» - зазначає Василь Козак.

Відтак, за результатами наради, міський голова визначив завдання начальнику відділу освіти Сокирянської міської ради Галині Рябко та директору гімназії Яні Бабін вивчити найкращі проекти закладів загальної середньої освіти, які були збудовані останніми роками, визначити найбільш оптимальний варіант і розпочинати підготовчі роботи.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь