Інформація про стан поширення COVID-19 на території Сокирянської територіальної громади

Дата: 22.09.2021 11:12
Кількість переглядів: 408

Впродовж останніх трьох днів кількість хворих на коронавірус, яких госпіталізують до КНП «Сокирянська лікарня» значно збільшилась.

 Станом на 22 вересня 2021 року в стаціонарних відділеннях, передбачених для лікування хворих з Covіd-19, перебуває вже 52 пацієнти, серед яких 12 жителів Кельменеччини.  У 43-х осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 9 - очікують результатів ПЛР-тестування. За минулу добу госпіталізовано 7 людей з симптомами коронавірусної хвороби.

За даними медиків, 10 хворих перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 42 пацієнти мають проблеми з диханням і періодично використовують кисневі концентратори. 8 людей – в реанімації.

Фахівці зауважують, що хворі, яких госпіталізують до стаціонарних відділень, мають високу температуру тіла, ускладнене дихання та додалися ще симптоми ураження шлунково-кишкового тракту. Переважно всі громадяни, які потрапляють до лікарні, вже потребують кисневої терапії. До того ж, як зазначають медики, змінився і період розвитку хвороби. Якщо раніше це було від 2 до 14 днів, то зараз час інкубації становить 5-6 діб.

Значно збільшилась і кількість хворих, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Наразі – це 53 особи, серед яких і діти.

Лікуються вдома 30 жителів   міста Сокиряни, з них 3-є дітей; 10 людей із села Білоусівка; 6 хворих із села Михалкове, серед яких  3-є дітей; 4 мешканці села  Шишківці, з них 1 дитина; та 3-є жителів села Романківці.

Шановні жителі Сокирянщини, будь ласка, не нехтуйте своєю безпекою! Дотримуйтеся фізичної дистанції у громадських місцях та носіть захисні маски, мийте руки та використовуйте спиртовмісні антисептики.

При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь