Василь Козак взяв участь у форумі розвитку громад Сьогодні, 24 вересня, Сокирянський міський голова Василь Козак взяв участь у роботі форуму розвитку громад, який проходив на базі Чернігівської агенції регіонального розвитку.Участь у роботі форуму вз

Дата: 24.09.2021 17:57
Кількість переглядів: 304

Сьогодні, 24 вересня, Сокирянський міський голова Василь Козак взяв участь у роботі форуму розвитку громад, який проходив на базі Чернігівської агенції регіонального розвитку.Участь у роботі форуму взяли керівники громад – учасниць Асоціації міст України, а також посол Словаччини в Україні Марек Шафін, виконавчий директор Всеукраїнської Асоціації міст України Олександр Слабожан та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Зокрема, учасники форуму обговорили питання співпраці громад в умовах нового адміністративно - територіального устрою. Йшлося також про можливості розвитку територій в рамках співробітництва «Україна ЄС». Про досвід впровадження реформ в Республіці Словаччина інформував посол Словаччини в Україні Марек Шафін.

Обговорили учасники заходу також перспективи розвитку громад в умовах обмежених ресурсів. Голови органів місцевого самоврядування порушили питання виконання місцевих бюджетів в умовах здорожчання ціни на газ та електроенергію для підприємств, установ і організацій. Керівники висловили занепокоєння ситуацією зі значним ростом цін на придбання енергоносіїв та погодились з тим, що це надзвичайна загроза для місцевих бюджетів. Закладених на початку року до бюджету коштів не вистачить не те що для утримання ситуації, а взагалі для забезпечення мінімальної роботи основних сфер життєдіяльності громад. Голови громад зауважують, що під загрозу може бути поставлено в першу чергу сферу освіти та особливо - охорони здоров’я.

У зв'язку з підняттям цін на постачання електроенергії та природного газу – разом з платою за транспортування, в бюджеті громад утворилася незабезпеченість в коштах розміри якої обчислюються в мільйонах гривень. І для вирішення цієї ситуації потрібен комплексний і невідкладний підхід.

Учасники форуму погодились з необхідністю шукати максимально можливі механізми, аби врахувати всі загрози, які можуть виникнути у зв’язку з ситуацією, що склалась, і все ж таки знайти оптимальні шляхи її вирішення. В першу чергу наголошено на економічно обґрунтованих тарифах.

         Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь