У міській раді обговорено питання збільшення площі лісових масивів на території громади

Дата: 28.09.2021 09:14
Кількість переглядів: 306

27 вересня 2021 року у Сокирянській міській раді за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, голови Дністровської районної ради Олександра Янчака, першого заступника міського голови Івана Гангала, директора державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» Олександра Чебана, начальника відділу регулювання земельних відносин та екології міської ради Наталії Ожеван обговорено питання реалізації програми Президента України «Зелена країна» на території Сокирянської територіальної громади.

Зокрема, в ході зустрічі розглянуто, які земельні ділянки краю можливо використати для збільшення площі лісів  та чи принесе це жителям громади забезпечення нових робочих місць.

За пропозицією ДП «Сокирянське лісове господарство» задля розширення масивів лісового фонду можливо використати дві ділянки поряд з населеними пунктами Білоусівка та Сокиряни. Дані угіддя не придатні для сільськогосподарського використання, та, як зазначають лісівники, на них багато років зростають чагарники та саморослі дерева.

Як зауважив міський голова Василь Козак, в інтересах громади раціонально використовувати землі, які нині простоюють, тому дане питання буде винесене на розгляд сесії міської ради.

Тож найближчими днями фахівці відділу регулювання земельних відносин та депутати міської ради, які входять до складу постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою на місцевості проаналізують дане питання та підготують проекти рішень для розгляду на черговій сесії Сокирянської міської ради VІІІ скликання.

Зазначимо, що програма президента України «Зелена країна» передбачає висадження 1 мільярда дерев за 3 роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь