В Сокирянській міській раді відбулась апаратна нарада

Дата: 28.09.2021 17:47
Кількість переглядів: 213

Про сплату податків до місцевого бюджету, законне використання земель та залучення інвестицій в громаду йшлося в ході апаратної наради, яка відбулась в Сокирянській міській раді при голові Василю Козаку, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, першого заступника міського голови Івана Гангала та секретаря виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко, керівників структурних підрозділів міської ради та профільних служб громади.

Про залучення додаткових коштів на розвиток громади інформував начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності Андрій Маркевич. Як зауважив Андрій Миколайович, від початку року Сокирянська міська рада взяла участь у близько тридцяти інвестиційних проектах та програмах. Завдяки участі у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад-2021, який реалізується Міністерством розвитку громад та територій України і фінансується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу на Сокирянщині буде реалізовано проект впровадження сучасних методів збирання твердих побутових відходів, загальна вартість якого становить 195 тисяч гривень, 20 % фінансуватиметься із місцевого бюджету.

Як зауважив міський голова Василь Козак, від початку поточного року тільки на ремонт доріг громади вдалось залучити близько 1 мільярда гривень додаткових асигнувань. Близько п'яти мільйонів гривень спрямував Державний фонд регіонального розвитку на капітальний ремонт Михалківського ліцею. В межах чотирьох мільйонів гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за клопотанням народного депутата Валерія Божика, виділив Кабінет Міністрів України на капітальний ремонт закладу дошкільної освіти міста Сокиряни «Барвінок», а також понад мільйон гривень на встановлення системи біологічної очистки стічних вод «Біотал» на базі закладу дошкільної освіти села Романківці «Чебурашка». Наразі, Сокирянської міською радою підготовлено відповідні документи для отримання асигнувань з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на капітальний ремонт садочка «Веселка в місті Сокиряни», а також місцевого парку відпочинку.

В рамках урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів», близько п'яти мільйонів гривень коштів державного бюджету залучено на капітальний ремонт внутрішніх приміщень Романковецького ліцею імені академіка К.Ф.Поповича та закладу загальної середньої освіти №1 міста Сокиряни.

«Ми намагаємось по максимуму залучити всі можливі ресурси, аби створити належні умови для навчання, виховання та розвитку дітей, забезпечити реалізацію проектів, спрямованих на покращення життя мешканців громади. Однак, поки кожен житель громади не зрозуміє, що рівень успішного розвитку, а відповідно і життя людей напряму залежить від відповідального ставлення кожного до своїх обов'язків, інакше успіху чекати не варто. Не викидати сміття на вулиці, не порушувати правила дорожнього руху, сплачувати податки, не приховувати майно та доходи, чесно і законно використовувати найману працю – звичні для європейців речі, які роблять їх життя суттєво кращим. І це є ті норми, які мають стати звичними для кожного жителя Сокирянської громади. Тільки тоді ми зможемо говорити про повноцінний успішний європейський розвиток» - зазначив міський голова.

Як зауважив начальник відділу муніципальної інспекції Іван Варчук, фахівцями відділу у співпраці з іншими профільними структурними підрозділами міської ради та службами громади проводяться роботи з інвентаризації земель пайового фонду з тим, аби забезпечити використання земель в рамках правового поля та уникнути незаконного обробітку угідь. Наразі повністю проведено аналіз використання земель пайового фонду суб'єктами господарювання в селах Вітрянка, Михалкове, Ломачинці, Гвіздівці, Олексіївка, Сербичани, Романківці, Лопатів та в місті Сокиряни. Загалом проінвентаризовано земель на загальній площі понад 13 тисяч га. За результатами проведеного аналізу, серед всіх суб'єктів господарювання виявлено 21% так званих «чорних орендарів» - осіб, які обробляють землю без відповідних документів та не сплачуючи податки. До виявлених осіб буде вжито заходів, передбачених чинним законодавством України та спрямованих на запобігання ухилення вказаними особами від податкових зобов'язань.

За словами фахівців робота в напрямку інвентаризації землі триває і буде проведена у всіх населених пунктах громади.

На завершення наради Сокирянський міський голова Василь Козак привітав спеціаліста відділу регулювання земельних ресурсів та екології Вікторію Костишину з ювілейним днем народження.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь