Податківці закликають громадян невідкладно інформувати про порушення вимог законодавства під час реалізації підакцизної продукції

Дата: 30.09.2021 12:09
Кількість переглядів: 347

Податківцями краю системно проводяться заходи щодо припинення незаконного продажу підакцизних товарів, зокрема, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів.

Переважно суб'єкти господарювання допустили такі порушення як: реалізація на митній території України фільтрів для виробництва сигарет; зберігання обладнання для промислового виробництва сигарет, не внесеного до Єдиного реєстру обладнання; роздрібна торгівля тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібні ціни; роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій; порушення вимог ст. 153 Закону України від 19.12.1995 року №481/95-ВР в частині заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та/або з підробленими марками акцизного податку; зберігання, транспортування, реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів; роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами через РРО не зазначений у ліцензії та ін.

Як зазначають у податковому відомстві, легалізувати торгівлю підакцизними товарами одне з пріоритетних завдань податківців. У Податковому кодексі (пп. 75.1.3 ст. 75) визначено, що фактична перевірка – спосіб податкового контролю, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків господарської діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Підстава проведення фактичних перевірок щодо виробництва та обігу підакцизних товарів - проведений моніторинг діяльності платників податків у сфері обігу підакцизними товарами на предмет виявлення ризиків заниження обсягу задекларованого та сплаченого акцизного податку з роздрібного продажу.

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звертається до громадян з проханням у разі встановлення випадків реалізації підакцизної продукції з порушенням вимог законодавства невідкладно інформувати податкове відомство області для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень за можливості необхідно зазначити: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, вид придбаної підакцизної продукції (з ознаками фальсифікації та/або відсутності марок акцизного податку) з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь