Запрацювала програма забезпечення інсулінами «Доступні ліки»

Дата: 05.10.2021 16:06
Кількість переглядів: 330

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня Національна служба здоров’я України  почала адмініструвати програму забезпечення інсулінами «Доступні ліки».

Це означає, що починаючи з жовтня пацієнти можуть безоплатно, або з доплатою отримати препарати інсуліну у будь-якій аптеці, яка працює за договором з НСЗУ. Наразі відпускають інсулін за програмою «Доступні ліки» у понад 5300 аптек та аптечних пунктах по всій країні. Зокрема, на території Сокирянської громади пацієнти із цукровим діабетом можуть отримати інсулін безкоштовно, або з частковою оплатою у аптечному пункті №1 на базі поліклініки комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Нагадаємо, що послуга доступна виключно за електронним рецептом.

Для того, щоб отримати електронний рецепт, пацієнту необхідно мати індивідуальний план лікування із визначенням типу та дозування інсуліну. Для цього необхідно відвідати ендокринолога.

Повторний рецепт зможе також виписати сімейний лікар. До кого звертатись за повторним електронним рецептом пацієнт обирає самостійно.

Маючи електронний рецепт пацієнт обирає будь-яку аптеку, в будь-якому регіоні країни, яка має договір з НСЗУ за напрямом реімбурсації інсулінів. Впізнати таку аптеку можна буде за наліпкою “+Інсуліни”. Крім того, знайти такі аптеки допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за безкоштовним номером 16-77. Також найближчим часом інформація з’явиться на онлайн-дашбордах НСЗУ.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь