До уваги жителів Сокирянської громади!

Дата: 05.10.2021 17:05
Кількість переглядів: 850

Якщо Ви маєте намір здійснити будівництво об’єктів містобудування на власній земельній ділянці, необхідним є отримання відповідних документів у відділі містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Сокирянської міської ради.

Отже, якщо Ви плануєте будувати індивідуальний  житловий будинок, садовий, дачний не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 500 квадратних метрів, господарські будівлі і споруди, гаражі, то Вам необхідно звернутися до відділу для отримання будівельного паспорта забудови земельної ділянки та надати наступні документи:  

 

  1. Засвідчену в установленому порядку копію документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою, або договір суперфіцію з відповідним цільовим призначенням.

 

  1. Ескізні наміри забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх земельних ділянок та розташованих на них об’єктів, інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік систем інженерного забезпечення, у тому числі автономного, що плануються до застосування, тощо).

 

  1. Засвідчену в установленому порядку згоду співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову, якщо є такі.

 

Спеціалісти відділу, в свою чергу, опрацьовують та  надають будівельний паспорт забудови земельної ділянки через Єдину Державну електронну систему у сфері будівництва протягом 10 робочих днів з дня отримання заяви. Дана послуга є безкоштовною.

 

Якщо ж Ви маєте намір будувати житловий будинок понад 500 квадратних метрів, об’єкти комерційного призначення, здійснення реконструкції (прибудови) нежитлових приміщень тощо, то Вам необхідно звернутися до відділу для отримання містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва та надати наступні документи, а саме:  

1. Копію документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою з відповідним цільовим призначенням, або копію договору суперфіцію - у разі, якщо речове право на земельну ділянку не зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

 

2. Копію документа, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна, розташований на земельній ділянці - у разі, якщо право власності на об’єкт нерухомого майна не зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, або згода його власника, засвідчена в установленому законодавством порядку (у разі здійснення реконструкції або реставрації);

 

3. Викопіювання з топографо-геодезичного плану М 1:2000.

 

Спеціалісти відділу опрацьовують та  надають містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва через Єдину Державну електронну систему у сфері будівництва протягом 7 робочих днів з дня отримання заяви. Дана послуга також є безкоштовною.

Зазначимо, що самовільне будівництво будівель та споруд  без відповідних документів, згідно з вимогами чинного законодавства, караються штрафом.

Відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою знаходиться за адресою: м.Сокиряни, вул. Шевченка, 3, 1 поверх.

 Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь