Фахівці медичної галузі Сокирянщини констатують факт стрімкого зростання захворюваності жителів громади на коронавірус

Дата: 06.10.2021 17:15
Кількість переглядів: 534

Станом на 06 жовтня 2021 року в стаціонарних відділеннях комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» перебуває 85 пацієнтів. За останню добу госпіталізовано 10 осіб. Як зазначають медики, щоденно кількість госпіталізованих становить в межах 10 або й більше осіб. Наразі, найбільше хворих потрапляє з села Білоусівка, а також міста Сокиряни та селища міського типу Кельменці. Лікарі зауважують, що всі громадяни, яких госпіталізують до стаціонарних відділень з симптомами інфекційної хвороби, не можуть самостійно дихати і потребують дотації кисню.

За останніми даними, у 59 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 26 – очікують результатів ПЛР-тестування. 10 хворих перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 47 пацієнтів мають проблеми з диханням і періодично використовують кисневі концентратори. 6 людей – в реанімації. Потужності КНП «Сокирянська лікарня» розраховані на одночасну госпіталізацію 110 осіб. При цьому точок доступу до кисню є 89 до яких можна під'єднати 89 людей.

Вдома з діагнозом «коронавірус» – під наглядом сімейних лікарів, перебуває 101 пацієнт, серед яких 7 дітей. Найбільше хворих в місті Сокиряни – 35 осіб, в селі Білоусівка – 17, з них 2 дітей.

Як пояснюють фахівці, зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби у всіх регіонах України пов’язане, зокрема, з поширенням штаму «Дельта». За прогнозними розрахунками експертів, пік захворюваності в Україні цьогоріч буде наприкінці жовтня-початку листопада. В цей період кількість одномоментно зайнятих хворими на COVID-19 ліжок може становити 50-55 тисяч.

Ситуацію з поширення COVID-19 в розрізі областей України можна отримати на інформаційно-аналітичній системі «СОТА» (ІАС "СОТА"), яку вчора, 05 жовтня, презентував Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Медичний компонент системи «СОТА» містить консолідовану інформацію в розрізі областей, громад та окремих медичних закладів щодо:

суб’єктів медичної та фармацевтичної систем в Україні з детальною інформацією про заклад;

кількості та відсотку зайнятих ліжок, виділених під COVID-19, включно з кількістю пацієнтів, підключених до кисню;

загального ліжкового фонду в медичних закладах, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, та його частки, яка виділена для пацієнтів з коронавірусною хворобою та підозрою на неї;

щоденної кількості госпіталізованих та виписаних пацієнтів;

кількості пацієнтів, підключених до апаратів штучної вентиляції легенів та екстракорпоральної мембранної оксигенації;

інфраструктури імунізації населення: мобільних бригад, пунктів щеплення, складів для зберігання вакцин;

поставок вакцин та їх розподілу на регіональному та місцевому рівнях;

динаміки проведення щеплень, а саме кількості вакцинованих осіб по областях України в розрізі віку, статі, цільової групи та типу медичних закладів, працівників яких було вакциновано.

Оперативну, актуальну та достовірну інформацію з відкритої частини системи «СОТА» щодо всіх ключових процесів та показників, які характеризують життя регіонів, може отримати будь-який користувач. Дані в системі оновлюються у режимі онлайн.

ГІС-портал «Система охорони здоров’я» доступний за посиланням https://health-security.rnbo.gov.ua/.

Шановні жителі Сокирянської територіальної громади! Ситуація з поширенням інфекції дуже серйозна, а наслідки хвороби можуть бути смертельними.

Закликаємо вас бути відповідальними та уважними до свого здоров'я! Уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції в громадських місцях, користуйтесь масками та антисептиками, часто мийте руки.

Не забуваймо, що найефективніший захист від тяжких наслідків коронавірусної хвороби – вакцинація!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь