До уваги жителів Сокирянської громади, які проживають вздовж лінії українсько-молдовського державного кордону!

Дата: 07.10.2021 09:43
Кількість переглядів: 513

З метою забезпечення національної безпеки і оборони, дотримання режиму державного кордону, відповідно до ст. 77 Земельного кодексу України, рішення Ради національної безпеки та оборони від 30.07.2021 року, введеного в дію Указом Президента України від 18.08.2021 року № 367/2021, військовим частинам Державної прикордонної служби України для будівництва, облаштування, утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій надаються в постійне користування земельні ділянки шириною 30 - 50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми. Реалізація заходів, передбачених Указом - протягом шести місяців.

Розпорядженням Чернівецької обласної державної адміністрації від 14.06.2018 № 558-р «Про додержання прикордонного режиму в Чернівецькій області», зі змінами затверджено перелік населених пунктів на території яких встановлюється прикордонна смуга і запроваджується прикордонний режим. На території Сокирянської міської територіальної громади – це села Волошкове, Гвіздівці, Грубна, Олексіївка, Новоолексіївка та місто Сокиряни.

Наразі, 31 прикордонним загоном імені генерал-хорунжого О.Пилькевича Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України проводяться роботи щодо відведення земельних ділянок усіх форм власності та категорій земель для облаштування лінії прикордонних інженерних споруджень. Значна кількість земель (землі сільськогосподарського призначення - землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, ведення особистого селянського господарства, сінокосіння та випасання худоби), на яких передбачається облаштування лінії прикордонних інженерних споруджень, передані у власність та надані у користування фізичним і юридичним особам.

Враховуючи провадження робіт у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, сільгоспвиробникам та власникам земельних ділянок рекомендується обмежити проведення сільськогосподарських робіт (осінньої посівної кампанії) на земельних ділянках, які надані у користування та передані у власність (відповідно) і знаходяться в межах земельних ділянок шириною 30 метрів уздовж лінії державного кордону в зв’язку з можливим вилученням (відчуженням), викупом земельних ділянок (або її частин), з метою подальшої передачі їх в постійне користування 31 прикордонному загону.

Відтак, Кабінетом Міністрів України розробляється механізм вилучення (відчуження) земельних ділянок (або їх частин), наданих землекористувачам у постійне або тимчасове користування із земель державної та комунальної власності шириною 30 - 50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, зміни цільового призначення цих земельних ділянок та їх передачі в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби України.

Наразі, Сокирянська міська рада співпрацює із всіма дотичними обласними службами щодо недопущення порушення прав громадян у сфері земельних відносин в ході впровадження вищезазначеного Указу.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь