Інформація про стан поширення COVID-19 на території Сокирянської територіальної громади

Дата: 07.10.2021 11:55
Кількість переглядів: 386

Станом на 07 жовтня 2021 року в стаціонарних відділеннях комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» перебуває вже 90 пацієнтів. За останню добу госпіталізовано 11 осіб. Як зазначають медики, щоденно кількість госпіталізованих становить в межах 10 або й більше осіб. Лікарі зауважують, що всі громадяни, яких госпіталізують до стаціонарних відділень з симптомами інфекційної хвороби, не можуть самостійно дихати і потребують дотації кисню.

За останніми даними, у 76 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 14 – очікують результатів ПЛР-тестування. 10 хворих перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 47 пацієнтів мають проблеми з диханням і періодично використовують кисневі концентратори. 5 людей – в реанімації. Потужності КНП «Сокирянська лікарня» розраховані на одночасну госпіталізацію 110 осіб. При цьому точок доступу до кисню є 89 до яких можна під'єднати 89 людей.

Як пояснюють фахівці, зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби у всіх регіонах України пов’язане, зокрема, з поширенням штаму «Дельта». За прогнозними розрахунками експертів, пік захворюваності в Україні цьогоріч буде наприкінці жовтня-початку листопада. В цей період кількість одномоментно зайнятих хворими на COVID-19 ліжок може становити 50-55 тисяч.

Шановні жителі Сокирянської територіальної громади! Ситуація з поширенням інфекції дуже серйозна, а наслідки хвороби можуть бути смертельними.

Закликаємо вас бути відповідальними та уважними до свого здоров'я! Уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції в громадських місцях, користуйтесь масками та антисептиками, часто мийте руки.

Не забуваймо, що найефективніший захист від тяжких наслідків коронавірусної хвороби – вакцинація!

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь