На Сокирянщині кількість хворих на коронавірус сягнула критичної точки

Дата: 11.10.2021 12:26
Кількість переглядів: 428

Сьогодні, 11 жовтня, за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, відбулось позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради.

В ході зібрання розглянуто найбільш гостре питання – стан розповсюдження коронавірусної інфекції на території громади.

Ситуація з поширенням COVID-19  на Сокирянщині вже сягнула критичної точки.

За повідомленням заступника директора з лікувальної частини КНП «Сокирянська лікарня» Андріана Пижика, станом на 11 жовтня в стаціонарних відділеннях медустанови перебуває 111 людей, що становить майже понаднормову наповненість лікарні. За останню добу госпіталізовано 5 осіб з підозрою на COVID-19. На превеликий жаль 2 людини померли.

Як зауважує Андріан Пижик, всі хворі, які потрапляють до медзакладу вже є кисневозалежними та перебувають у важкому стані. Киснева станція працює на межі своєї потужності, а медичний персонал задіяний понаднормово.  Наразі у 89 пацієнтів підтвердився діагноз «коронавірус». Значна кількість хворих потрапляє із Кельменеччини. 18 людей очікують результатів ПЛР-тестування. 10 хворих – у важкому стані та потребують постійної дотації кисню. 47 пацієнтів – мають проблеми з диханням та періодично використовують кисневі концентратори. Як зауважують медики, якщо кількість людей, які потрапляють до лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію не зменшиться – госпіталізувати таких хворих просто не буде можливості і доведеться вдатися до  методу медичного сортування. Це процес визначення пріоритету надання допомоги пацієнтам в залежності від складності їхнього стану.

 Чимало жителів громади, в яких підтверджено діагноз «коронавірус» перебувають на амбулаторному лікуванні. Як поінформувала директор КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська, наразі – це 82 людини, серед яких і 4 дитини. Найбільше хворих із міста Сокиряни, а також сіл Коболчин, Романківці та Білоусівка.

Шановні жителі Сокирянщини, медики та органи місцевої влади закликають вас планувати та організовувати святкові та поминальні заходи, враховуючи карантинні обмеження, передбачені «жовтою» зоною епіднебезпеки, яка наразі діє по всій території України.  Уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, носіть маски та дезінфікуйте руки.

Завтра на лікарняному ліжку може бути кожен з нас. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь