У Сокирянській громаді використано 6575 доз вакцини від COVID-19

Дата: 12.10.2021 12:42
Кількість переглядів: 336

В ході позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось 11 жовтня в міській раді, обговорено стан вакцинації населення Сокирянської громади проти COVID-19.

За інформацією директора «Сокирянського центру первинної медико-санітарної допомоги» Анастасії Заремської, станом на 12 жовтня 2021 року використано 6575 доз вакцини, першої дозою щеплено 3748 жителів, другою – 2827 мешканців громади. Зокрема, вакцинація проводиться ін’єкціями Astra Zeneka, КОРОНАВАК, Pfizer-BioNTech, Модерна. Найбільше осіб щеплено препаратом КОРОНАВАК.

Як зазначають медики, за останні кілька місяців до стаціонарних відділень КНП «Сокирянська лікарня» потрапили менше 5% вакцинованих громадян, та наголошують на тому, що ці пацієнти не потребують курсу інтенсивного курсу лікування. Окрім того, за повідомленням директора з лікувальної частини КНП «Сокирянська лікарня» Андріана Пижика, серед померлих від коронавірусної хвороби вакцинованих немає.

Фахівці медицини зазначають, що вакцинація не запобігає захворюванню на коронавірус, але вона попереджає виникнення тяжких ускладнень від перебігу хвороби та смертельні випадки.

Нагадаємо, що записатися на вакцинацію може кожен житель громади у свого сімейного лікаря, в амбулаторії за місцем проживання, або ж у КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» за адресою м.Сокиряни, вул.О.Кобилянської, 43, кабінет, 47.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь