За вчинення правопорушень у сфері благоустрою кількох жителів громади притягнуто до адміністративної відповідальності

Дата: 19.10.2021 17:25
Кількість переглядів: 294

На розгляд адміністративної комісії міської ради, яка відбулась сьогодні, 19 жовтня, під керівництвом першого заступника міського голови Івана Гангала, було винесено 5 питань порядку денного, які стосувались правопорушень, передбачених статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративне стягнення у розмірі вісімдесяти неодатковуваних мінімум доходів громадян, або ж 1360 грн, накладено на жителя села Коболчин, який самовільно зайняв частину території об’єкту благоустрою, розмістивши торговельний лоток на тротуарі, чим порушив правила благоустрою Київської міської ради. Члени адміністративної комісії ухвалили рішення стягнути з громадянина максимальний штраф у зв’язку з тим, що житель громади притягується до адміністративної відповідальність за аналогічні правопорушення вже не вперше.

Такий ж протокол надійшов від комунального підприємства «Київблагоустрій» і на мешканку села Сербичани, яку притягнуто до адміністративної відповідальності у розмірі 680 гривень.

Порушив правила благоустрою Коблівської сільської ради житель села Олексіївка, продававши туї та рослини на одній з вулиць вказаної ради. На громадянина накладено адміністративне стягнення, яке становить 680 гривень.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, справа про адміністративні правопорушення має розглядатися адміністративною комісією за місцем проживання порушника.

На розгляд членів адміністративної комісії був представлений і протокол, складений на жителя села Гвіздівці, який розмістив зернозбиральний комбайн на узбіччі дороги цього населеного пункту, що порушує державні стандарти, норми та правила у сфері благоустрою. На вказаного громадянина попередньо був складений припис щодо усунення правопорушення, однак реакції на нього не надійшло. Детально вивчивши матеріали справи, члени адміністративної комісії ухвалили рішення накласти на жителя села Гвіздівці адміністративне стягнення, передбачене ст. 152 КУпАП, у максимальному розмірі – 1360 гривень.

Ще один протокол, винесений на порядок денний адміністративної комісії, відправлено на доопрацювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь