Сокирянський міський голова Василь Козак провів робочу зустріч з перевізниками краю

Дата: 19.10.2021 13:53
Кількість переглядів: 234

Сокирянський міський голова Василь Козак спільно з т.в.о.начальника відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Дністровського ВП ГУНП в Чернівецькій області Сергія Лунги та начальника Сокирянського управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Івана Лисого провів робочу зустріч з перевізниками Сокирянщини. Зокрема, йшлося про дотримання протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів в умовах поширення коронавірусної хвороби.

Як зауважив міський голова Василь Козак, минула доба була піковою щодо госпіталізації хворих з симптомами коронавірусної хвороби. До стаціонарних відділень КНП «Сокирянська лікарня» госпіталізовано 18 осіб. Дві людини померло. Від початку тижня медики щоденно констатують смерть пацієнтів від інфекції, спричиненої вірусом Covid-19. «Ми маємо усвідомити, що коронавірус – це хвороба серйозна і боротись з нею потрібно спільно» - зауважує міський голова Василь Козак. «Ситуація із захворюваністю жителів громади надзвичайно складна, лікарня переповнена, ліжок для госпіталізації хворих майже немає. Медики будуть змушені вдаватись до методу медичного сортування».

Як зауважив т.в.о.начальника відділення поліції №1 (міста Сокиряни) Сергій Лунга, з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень на жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки. Стосуватимуться вони регулярних та нерегулярних перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Для користування міжрегіональним транспортом у регіонах із жовтим та червоним рівнем епіднебезпеки пасажирам потрібно мати один із вказаних документів:

оформлений на порталі Дія або в однойменному додатку «жовтий» чи «зелений» міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації;

іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;

документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О, яку можна взяти у лікаря, який проводив щеплення;

міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке можна оформити у лікаря, який проводив щеплення в пункті щеплення закладу охорони здоров'я, або в сімейного лікаря;

негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, чинний 72 години.

Начальник Сокирянського управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Іван Лисий додає, що постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №23 передбачено, що перевезення пасажирів громадським транспортом повинно здійснюватись з дотриманням наступних протиепідемічних норм: забезпечення відстані між водієм та пасажирами не менше 1 метра, або наявності фізичних бар’єрів – пластикової перегородки або ізольована від салону кабіна водія. Забороняється перевозити пасажирів без захисної маски чи респіратора. Перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах місць для сидіння, передбачених технічними характеристиками транспортного засобу. У кожному транспортному засобі повинно бути забезпечено інформування пасажирів про заходи з профілактики коронавірусної хвороби. Перед кожним рейсом має бути забезпечено вологе прибирання транспортного засобу з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, в тому числі місць контакту рук пасажирів. За можливості біля вхідних дверей доцільно розмістити антисептики.

З 21 жовтня працівники поліції будуть здійснювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів перевізниками Сокирянщини, в тому числі і наявність вказаних вище документів необхідних для подорожей міжрегіональним транспортом. З цією метою в місті Новодністровськ також буде відновлено роботу контрольно-пропускного поста.

Яке зауважують представники правоохоронних органів, законодавець передбачив за порушення правил карантину штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. Т.в.о. начальника відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Дністровського ВП ГУНП в Чернівецькій області Сергій Лунга наголосив, що питання дотримання карантинних вимог приватними перевізниками буде контролюватись чітко та суворо. Це стосується як офіційних перевізників так і нелегальних.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь