У міській раді обговорено питання організації харчування дітей у закладах освіти громади

Дата: 20.10.2021 17:59
Кількість переглядів: 266

Наразі актуальною є необхідність посилення вимог щодо дотримання норм харчування дітей дошкільного та шкільного віку, сприяння організації повноцінного, безпечного та якісного харчування для учнів, сім’ї яких перебувають у різних матеріально – побутових умовах.

В ході чергового засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулось сьогодні, 20 жовтня, голова Сокирянської міської ради Василь Козак наголосив, що правильне харчування в дитинстві є запорукою міцного фізичного та психічного здоров’я людини протягом всього життя. Тож відділом освіти Сокирянської міської ради та керівниками освітніх установ своєчасно ухвалюються відповідні управлінські рішення з питання організації безпечного та якісного харчування. Станом на сьогодні вартість харчування прогнозовано становить для закладів загальної середньої освіти – 25 грн., для закладів дошкільної освіти – 35 грн.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 305 « Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку » - безкоштовним гарячим харчуванням у закладах освіти громади забезпечено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів з малозабезпечених сімей ( згідно з довідками з управління праці та соціального захисту населення), дітей учасників бойових дій ООС, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються за інклюзивною формою.

На території Сокирянської територіальної громади виявлено ще 45 дітей, з сімей, в яких склалися важкі матеріально-побутові умови проживання. Члени виконавчого комітету затвердили їх до списку вихованців закладів освіти, які отримуватимуть безкоштовне гаряче харчування. Раніше список налічував – 350 осіб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь