До уваги суб’єктів господарювання!

Дата: 21.10.2021 09:35
Кількість переглядів: 272

В Чернівецькій області, зокрема й на території Сокирянської громади, буде  продовжено інспекційну кампанію, спрямовану на мінімізацію незадекларованої праці.

В управлінні Держпраці у Чернівецькій області нагадують: відповідно до чинного законодавства,  інспектор праці може прийти до будь-якого роботодавця в будь-який день та час з метою перевірити оформлення трудових відносин.

Для виявлення незадекларованих працівників, інспектор може безперешкодно проходити до виробничих, службових та адміністративних приміщень роботодавців, знайомитися з документами, ведення яких передбачено законодавством про працю, спілкуватися з працівниками та представниками роботодавця, ставити їм запитання та отримувати пояснення.

При виявленні незадекларованих працівників невідкладно будуть вжиті заходи щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю у частині використання неоформлених трудових відносин становить 10 мінімальних заробітних плат, тобто, 60 000 гривень.

Вчинення такого порушення повторно упродовж двох років обійдеться роботодавцеві у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, щодо  якого скоєно порушення, тобто, 180 000 гривень.

Шановні суб’єкти господарювання!

Фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до чинного законодавства.

Управління Держпраці у Чернівецькій області закликає роботодавців та працівників бути свідомими та дотримуватися законодавства про працю.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь