Відбулась чергова дванадцята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання

Дата: 21.10.2021 14:09
Кількість переглядів: 313

У стінах Сокирянської міської ради відбулась чергова дванадцята сесія, яку провів міський голова Василь Козак. На засідання з’явився 21 депутат із 26. Міський голова закликав народних обранців активніше долучатися до вирішення питань громади.

Серед запрошених – голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, старости населених пунктів громади, керівники окремих структурних підрозділів.

В ході чергової сесії Почесними грамотами міської ради  нагороджено завідувачку фельдшерсько-акушерським пунктом села Грубна, депутата Марію Олійник; головного спеціаліста відділу «Сокирянське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександру Івасюк та начальника відділу регулювання земельних відносин та екології міської ради Наталію Ожеван. 

Далі депутати приступили до розгляду 30-ти питань порядку денного, які стосувалися різних сфер життєдіяльності громади.

Зокрема, йшлося про: призначення іменних стипендій Сокирянської міської ради обдарованій молоді; затвердження Програми підтримки функціонування сервісного центру обслуговування платників податків Сокирянської державної податкової інпекції; внесення змін до рішення 5 сесії міської ради восьмого скликання про «Програму безпеки» на території громади на 2021-2023 роки; затвердження Редакційного статуту та створення Редакційної ради ТРО «Сокиряни», а також затвердження Регламенту та Положення про управління – Центр надання адміністративних послуг (Центр Дії) міської ради.

Розглянули депутати і питання, які стосувалися комунальної власності громади. Зокрема, підтримано включення в перелік «Першого типу» об’єктів комунальної власності, які підлягають передачі в оренду через аукціон, частину нежитлового приміщення будівлі у селі Грубна. Проголосували народні обранці й за перечу деяких об’єктів рухомого і нерухомого майна з власності міста Новодністровськ у власність Сокирянської громади та затвердили акт передачі-приймання майна.

Окрім того, надано згоду на списання в установленому порядку з балансу міськради деяких легкових автомобілів та мотоцикла, як таких, що є непридатними для подальшої експлуатації, а їх ремонт є економічно недоцільним. Також затверджено Детальний план частини території у селі Романківці.

Депутати розглянули і 17 питань, які стосувались сфери земельних відносин. Зокрема, що стосувалося: підтвердження права комунальної власності на земельні ділянк; надання дозволу на розробку проектів із землеустрою щодо відведення земельних часток та їх затвердження; продовження договорів оренди шляхом укладання додаткової угоди; надання дозволу на викуп земельних ділянок; припинення дії договорів оренди; передачі земельних ділянок в оренду та власність; затвердження технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності та експертної грошової оцінки земельних ділянок; надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та затвердження цих документацій; припинення права постійного користування земельними площами;  надання дозволу на розробку технічної документації із нормативної грошової оцінки та її затвердження; викупу землі для суспільних потреб, а також надання дозволу на розроблення технічної документації щодо поділу та об’єднання земельних ділянок.

Також обговорено виконання міського бюджету територіальної громади за 9 місяців 2021 року та внесення змін до місцевого бюджету на поточний рік.

В ході дванадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання народні обранці підтримали звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови НКРЕКП щодо вжиття невідкладних заходів задля забезпечення розрахунку за спожиті енергоносії установам бюджетної сфери громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь