Обговорено стан розповсюдження коронавірусної інфекції на території громади

Дата: 21.10.2021 15:11
Кількість переглядів: 408

Про стан розповсюдження коронавірусної інфекції на території Сокирянської громади йшлося в ході чергової дванадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яку провів міський голова Василь Козак.

Як поінформував директор КНП "Сокирянська лікарня" Олександр Андрійчук, станом на 21 жовтня 2021 року в стаціонарних відділеннях, передбачених для лікування хворих на Covid-19, перебуває 101 людина. У 90 пацієнтів підтверджено діагноз "коронавірус", 11 - очікують результатів ПЛР-тестування. 52 особи потребують постійної дотації кисню.

За останні три доби до медустанови госпіталізовано 48 хворих, за цей час -  жертвами коронавірусної інфекції стали 6 осіб. Від початку поточного року від коронавірусу померли 56 людей, серед яких, як зазначають медики, немає жодного вакцинованого пацієнта.  Немає вакцинованих громадян і серед тих, хто потребує інтенсивної терапії.

Як зауважує Олександр Андрійчук, ситуація з поширенням Covid-19 у громаді не просто складна, а критична. Вірус вражає всі верстви населення. В області спостерігається значна кількість дітей, які потребують медичної допомоги у зв'язку з інфікуванням Covid-19. Контагенозність вірусу – 100%.

У Сокирянській лікарні для лікування хворих коронавірусною інфекцією передбачено 110 ліжкомісць, однак точок з доступом до кисню - 98. Як зауважують медики, якщо ситуація з поширенням інфекції не покращиться, то госпіталізовувати хворих будуть у медустанови Хотинщини та Кельмеччини.

Невтішна статистика і з жителями громади, які перебувають на амбулаторному лікуванні. Наразі лікуються вдома 80 хворих, серед яких найбільше мешканців міста Сокиряни, а також сіл Коболчин та Романківці. Як зазначає директор КНП "Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Анастасія Заремська, серед пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні, є хворі, які мають одну з форм пневмонії, однак отримують всю необхідну медичну допомогу вдома у зв'язку з відсутністю місць для госпіталізації у лікарні громади.

За повідомленням Анастасії Євстафіївни, на Сокирянщині вакциновано 7059 осіб. Кампанія з вакцинації продовжується. Всі охочі можуть отримати щеплення ін’єкціями Astra-Zeneka, КОРОНАВАК та Pfizer-BioNTech. Як зазначають медики, вакцинація - єдиний спосіб вберегтися  від важких наслідків хвороби.

Шановні жителі Сокирянщині,  вкотре закликаємо уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, носіть маски та дезінфікуйте руки. Будьте соціально свідомими! Бережіть себе та своїх рідних!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь