На базі Михалківського старостинського округу обговорено основні аспекти розвитку населених пунктів громади

Дата: 21.10.2021 18:48
Кількість переглядів: 335

Про перспективні напрямки розвитку населених пунктів Сокирянської територіальної громади йшлося на семінарі, який відбувся сьогодні, 21 жовтня, на базі Михалківського старостинського округу за участю Сокирянського міського голови Василя Козака, голови Дністровської районної ради Олександра Янчака, секретаря міської ради Любові Степаненко, секретаря виконавчого комітету міської ради Ауріки Мойсеєнко та старост населених пунктів громади.

Зокрема, йшлося про шляхи наповнення місцевого бюджету та можливості залучення додаткових асигнувань на розвиток об’єктів соціальної сфери та інфраструктури. Як зауважив міський голова Василь Козак, від початку нинішнього року до бюджету Сокирянської територіальної громади вдалось залучити понад 20 мільйонів гривень додаткових асигнувань, які спрямовано на оновлення закладів освіти, соціальної сфери, надання адміністративних послуг. Це кошти, які надійшли внаслідок участі проектів Сокирянської територіальної громади в різноманітних програмах, грантах та конкурсах. Понад мільярд гривень коштів державного бюджету спрямовано на ремонт доріг Сокирянщини. «Для того, аби розробити будь-який проект та залучити додаткові кошти на його реалізацію потрібна злагоджена та чітка співпраця старости, відповідних профільних структурних підрозділів та служб» - пояснює міський голова. «Тільки спільно можна досягнути успіху і наше завдання – зробити все, що від нас залежить, аби наша громада розвивалась і ставала кращою» - додав Василь Козак.

В ході семінару його учасники відвідали Михалківський ліцей, де наразі завершуються роботи з капітального ремонту фасаду установи. За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку тут замінено покрівлю, утеплено та пофарбовано фасад, облаштовано шкільне подвір’я. За словами директора освітньої установи Світлани Бужак, заклад став сучасним та комфортним, а шкільне подвір’я перетворилось на улюблене місце для проведення дозвілля учнів.

Побували представники органів місцевого самоврядування й на місцевому пляжі – в селі Непоротове. Як зауважує староста Михалківського старостинського округу Анатолій Білоткач, незважаючи на те, що навесні зусиллями працівників старостинського округу та жителів його населених пунктів з території пляжу було вивезено понад 20 тонн сміття, нині тут знову все потопає в побутових відходах. «Чистота і порядок – це в першу чергу справа рук кожного окремого жителя громади. Поки ми не навчимось вивозити сміття у спеціально відведені місця та прибирати за собою після відпочинку, будь-які зусилля старости, профільних служб, окремих громадян будуть марними» - наголосив міський голова Василь Козак.

Підбиваючи підсумки семінару, серед кола пріоритетних напрямків роботи було визначено: системну роботу над наповненням місцевого бюджету з тим, аби забезпечити належне функціонування основних галузей життєдіяльності громади; благоустрій територій населених пунктів; залучення інвестицій та розвиток туристичної галузі.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь